ca

VULL FILTRAR PER...

ELS MEUS FILTRES
  • Vi, Blanc D.O. Penedès
PREU
RECOMANACIONS
EN OFERTA
D.O. MÉS VENUDES
TIPUS DE VI
VARIETAT DE RAÏM
D.O. Penedès  

Vins blancs Denominació d'origen D.O. Penedès

Enmig de les ciutats de Barcelona i Tarragona es troba la denominació d’origen Penedès, la major zona vinícola en superfície de vinya i producció de vi de Catalunya. La regió limita des del mar mediterrani a la Serralada Prelitoral i des de riu Llobregat al riu Gaià. Les ciutats més importants de la denominació són la capital Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia. La Xarel·lo és la varietat de raïm més plantada amb una superfície de més de 7.000 hectàrees.

Degut a la proximitat amb el litoral i de les diverses altituds geogràfiques, la denominació del Penedès està dividida en 3 regions climàticament ben diferenciades, tot i que genèricament és un clima tradicional mediterrani, suau i càlid. La zona amb més precipitacions i de més contrast de temperatures entre el dia i la nit és el Penedès Superior i engloba el Alt Penedès, Alt Camp, Anoia i Baix Llobregat. La regió més propera a la costa, té un clima més temperat degut a la influència del mar i s’anomena el Penedès Marítim i inclou el Baix Penedès i el Garraf. El Penedès Central contingut bàsicament en el Alt Penedès és una barreja de les dues climatologies anteriors.

L’àmplia oferta de vins elaborats al Penedès és conseqüència de la llarga tradició vitivinícola de la regió. En la producció de vins blancs s’utilitzen les varietats autòctones tradicionals com la Xarel·lo, Parellada i Macabeu combinades amb varietats internacionals que s’han adaptat de forma excel·lent a aquesta terra com el Chardonnay, Sauvignon Blanc o inclús el Riesling entre d’altres. Respecte els vins negres tenint en compte la constant innovació i les noves tendències dels paladars, s’elaboren una diversa gamma de vins d’alta qualitat. Dintre dels raïms més conreats destaquem la Garnatxa Negra, Syrah, Monastrell, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Ull de Llebre i la Carinyena.

101 Productes Filtrar
ORDENA-HO COM VULGUIS

Selecciona l'opció que més s'ajusti al que estàs buscant

JA HO TINC!
Foto La Nansa Blava vi blanc
D.O. Penedès La Nansa Blava 0,75 L.
5,99€
Producte no disponible
Foto Loxarel Cora vi blanc
D.O. Penedès Loxarel Cora 0,75 L.
7,70€
Producte no disponible
Foto Marta Violet vi blanc
D.O. Penedès Marta Violet 0,75 L.
8,94€
Producte no disponible
Foto Nàiada vi blanc
D.O. Penedès Nàiada 0,75 L.
4,92€
Producte no disponible
Foto Sol Solet vi blanc
D.O. Penedès Sol Solet 2019 0,75 L. Anyada: 2019
6,99€ 7,14€
6x5PROMOCIÓ 6x5
PRODUCTE EN OFERTA
Foto Tayaimgut Feréstec vi blanc
D.O. Penedès Tayaimgut Feréstec 0,75 L.
32,19€
Producte no disponible