Dissabte 12 d'octubre, per festivitat, obrirem de 10 a 18 hores. Us hi esperem! Podeu continuar fent les vostres compres online.
Fundada l’any 1999 la denominació d’origen Catalunya inclou la gran majoria de municipis catalans elaboradors de vi. La superfície de vinya plantada arriba a les 60.000 hectàrees i la producció anual de vi s’aproxima als 60 milions d’ampolles. La finalitat de crear una denominació d’origen que es superposés territorialment amb les altres DOs catalanes va ser la de donar més llibertat i flexibilitat als elaboradors, per fomentar així la creativitat i l’experimentació. Autoritzar la utilització d’un major nombre de varietats de raïm, i permetre la realització de cupatges amb raïms de diferents zones caracteritzen els vins de la D.O. Catalunya, que també emparen als municipis productors que no poden integrar-se a cap altra denominació.
La D.O. Catalunya es localitza entre el Mar Mediterrani i els Pirineus, al nord-est d’Espanya. El clima de la regió serà pròpiament mediterrani amb un temperatura mitjana anual de 15ºC i pluviometries que poden variar segons la zona des de 350 a 600 litres l’any. Dintre de la denominació diferenciarem les zones més properes a la costa, on el clima serà temperat i amb temperatures més suaus gràcies al efecte termoregulador del mar, i les terres de l’interior on el clima seria una mica més continental amb rigorosos hiverns i sufocants estius. Tot i la diversitat edafològica del territori, els sòls de la regió catalana són pobres en matèria orgànica amb dipòsits sedimentaris de naturalesa calcària. La denominació d’origen autoritza l’ús de 35 varietats de raïm per a l’elaboració dels seus vins, dintre d’aquest extens grup trobarem tots els raïms tradicionals catalans i un gran nombre de varietats forànies que s’han adaptat perfectament al clima de la regió. Les blanques permeses són l’Albariño, Chardonnay, Chenin Blanc, Garnatxa Blanca, Gewürztraminer, Macabeu, Malvasia, Moscatell d’Alexandria i de Frontignan, Parellada, Pedro Ximénez, Picapoll Blanc, Riesling, Sauvignon Blanc, Sumoll Blanc, Xarel·lo, Viognier i Vinyater. Les negres autoritzades són el Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Garnatxa Negra, Garnatxa Peluda, Garnatxa Roja, Garnatxa Tintorera, Merlot, Monastrell, Petit Verdot, Picapoll Negre, Pinot Noir, Carinyena, Sumoll, Syrah, Trepat i Ull de Llebre. Tot tipus de vins s’elaboren a la regió, en termes generals s’elaboraran vins blancs, rosats i negres de perfil modern i originals cupatges, sense oblidar també una petita producció destinada als vins licorosos i d’agulla.
No perdis l'oportunitat i rep abans que ningú totes les nostres ofertes, novetats i promocions.
Revisa la safata d'entrada o la carpeta de correu no desitjat i activa la teva subscripció per rebre les nostres ofertes, novetats i promocions.