ca

VULL FILTRAR PER...

ELS MEUS FILTRES
  • Vi, Negre D.O. Terra Alta
PREU
RECOMANACIONS
EN OFERTA
D.O. MÉS VENUDES
TIPUS DE VI
VARIETAT DE RAÏM
D.O. Terra Alta  

Vins negres Denominació d'origen D.O. Terra Alta

La DO Terra Alta es constitueix el 2005. La zona de producció i elaboració de la DO Terra Alta està situada al sud de Catalunya, entre el riu Ebre i la frontera amb terres aragoneses i comprèn els 12 termes municipals de la comarca de la Terra Alta.

Vinyes plantades entre 350 i 550 m d'altitud, essent les terrasses la unitat de conreu més comuna, gosen d'orografia variada i del predomini de la garnatxa blanca, negra i peluda, a banda d'altres varietats com la macabeu, la parellada i la samsó.

El seu paisatge manté tots el trets característics d’un terrer d’interior pròxim al Mar Mediterrani: serralades calcàries prelitorals, petits rius , muntanyes de roca conglomerada, boscos d’alzina i pi blanc i sobretot, sòls agrícoles tenyits dels típics conreus mediterranis: ametller, vinya i olivera.

Dins d’aquest marc cal afegir tres unitats de paisatge d’interès agrícola clarament diferenciades: La Plana, l’Altiplà i les Valls.

El sòls de conreu presenten generalment textures mitjanes. Tenen com a denominador comú la seva riquesa en calcària i són pobres en matèria orgànica.

Una altre dels trets que reivindica el caràcter mediterrani d’interior és la climatologia. Abundant insolació i pluviometria escassa.

Destaquen dues particularitats: un singular equilibri entre els dos vents dominants, el Cerç (NO) i les garbinades (marinades de component Sud) i un hivern fred que denota certa continentalitat.

36 Productes Filtrar
ORDENA-HO COM VULGUIS

Selecciona l'opció que més s'ajusti al que estàs buscant

JA HO TINC!
Foto L'Abrunet Negre vi negre
D.O. Terra Alta L'Abrunet Negre 0,75 L.
8,97€
Producte no disponible
Foto L'Aube Magnum vi negre
D.O. Terra Alta L'Aube Magnum 1,50 L.
34,94€
Producte no disponible