ca

VULL FILTRAR PER...

ELS MEUS FILTRES
  • Vi, Negre D.O.Ca. Rioja
PREU
RECOMANACIONS
EN OFERTA
D.O. MÉS VENUDES
TIPUS DE VI
VARIETAT DE RAÏM
D.O.Ca. Rioja  

Vins negres Denominació d'origen D.O.Ca. Rioja

La Denominació d’Origen La Rioja és una de les regions de més prestigi i qualitat a nivell mundial. Sempre ha estat al capdavant de la innovació enològica amb una gran diversitat de vins amb variat caràcter, que han fonamentat el seu èxit en els mercats europeus i l'han situat en l'elit de les regions vitivinícoles històriques.

En l'actualitat la DOCa Rioja està situada al nord d'Espanya, a ambdós marges del riu Ebre. Es divideix en tres grans zones: Rioja Alta, Alavesa i Oriental. Les seves més de 65,000 hectàrees,es distribueixen en 144 municipis (118 a La Rioja, 18 a Àlaba i 8 a Navarra) que assoleixen una altitud màxima d'uns 700 m. Dintre de les diverses varietats de raïm acceptades pel consell regulador, el Tempranillo és sense dubte el símbol de la Rioja, i els vins negres elaborats amb aquesta, l’emblema de la regió. Aquests vins es caracteritzen per ser aromàtics i molt equilibrats en grau alcohòlic, color i acidesa. Posseeixen un cos i estructura ben compensats amb el seu sabor suau i elegant, i pel predomini del caràcter afruitat quan és jove i més vellutat quan envelleix.

El 1991 es converteix en Denominació d'Origen Qualificada. Va ser la primera en aconseguir-ho. Actualment, de les 70 DOs espanyoles, tan sols Rioja i Priorat tenen aquesta qualificació superior.

La zona es beneficia de la confluència de dos climes oposats, l'atlàntic i el mediterrani, que proporcionen temperatures suaus i precipitacions anuals moderades. Es reconeix l'existència de tres subzones amb característiques vitivinícoles diferenciades. La Rioja Alta on predomina el clima atlàntic, els seus sòls es reparteixen entre els argilo calcaris, argilo ferrosos i al·luvials. La Rioja Baixa que posseeix un clima més sec i càlid a causa de la influència mediterrània, els sòls són al·luvials i argilo ferrosos. Per últim la Rioja Alabesa de clima atlàntic i els sòls argilo calcaris situats en terrasses i petites parcel·les.

Existeix la següent classificació de vins segons el procés d'envelliment seguit pels vins:

Vi Genérico: es garantitza l'orígen i l'anyada del vi. Solen ser de primer o segon any.
Vi Rioja Criança: Són vins almenys en el seu tercer any que han estat un mínim d'1 any a barrica de roure.
Vi Rioja Reserva: Correspon a vins amb una crinaça mínima entre barrica de roure i ampolla de 3 anys, dels quals almenys 1 en barrica i un mínim de 6 mesos en ampolla.
Vi Rioja Gran Reserva: Són vins de grans collites que han estat criats un període total de 60 mesos amb un mínim de 2 anys en barriques i 2 en ampolla.

475 Productes Filtrar
ORDENA-HO COM VULGUIS

Selecciona l'opció que més s'ajusti al que estàs buscant

JA HO TINC!
 
S'han trobat 475 productes