ca

Vins rosats Italians

Itàlia sempre ha estat un dels primers països en producció de vi junt amb Espanya i França, referent a la superfície de vinya plantada ja fa anys que ocupa la tercera posició mundial. El país està dividit en 20 regions i més de 200 zones vitícoles oficials. Les varietats de raïm emprades són molt autòctones i no es cultiven fora d’Itàlia. S’especula que és la primera nació europea on van arribar els primers ceps.

La cultura del vi a Itàlia està molt arrelada ja que en tots els indrets del país es vinifica. Les principals zones vitícoles de la nació són:

Piamonte: Es localitza al nord-oest del país i ocupa una sisena part de la vinya cultivada del país. Les regions més destacadas són Barolo i Barbaresco on es planta la varietat negra Nebbiolo. A la regió d’Asti es produeix un dels escumosos més coneguts del món amb el raïm blanc Moscato (Moscatell).

Veneto: Al nord-est d’Itàlia trobem aquesta zona on es produeixen gran varietat de vins. A la regió de Valpolicella són cèlebres els vins de panses Amarone i Recioto. A la denominació de Prosecco s’elabora un escumós blanc elaborat amb la varietat blanca del mateix nom.

Emilia-Romagna: Zona situada al sud del Veneto, famosa per la producció del vi d’agulla Lambrusco.

Toscana: Regió referència en innovació i tecnificació enològica del país, localitzada pels voltants de Florència. La denominació més important és el Chianti, famosa pels seus vins negres elaborats amb la varietat negra Sangiovese.

Les illes de Sicília i Sardenya: Terres de gran tradició vitivinícola, preserven interessants varietats autòctones com la negra siciliana Nero d’Avola.

2 Productes Filtrar
ORDENA-HO COM VULGUIS

Selecciona l'opció que més s'ajusti al que estàs buscant

JA HO TINC!