França posseeix una gran diversitat de climes i sòls, això li permet elaborar una extraordinària gamma de vins, des de blancs lleugers, negres potents o elegants escumosos. Conceptes com el de terroir o vins que expressin el seu lloc d’origen, i també el sistema de denominació d’origen controlada (AOC) que autoritza les pràctiques enològiques i les varietats de raïm, defineixen la visió del món vitivinícola francès.
Les regions de més interès enològic són:
Bordeus:Regió d’on neixen alguns dels vins més cèlebres del món i la més extensa del país en superfícies de vinya, i està dividida en més de 53 denominacions. Les varietats més importants són el Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Merlot de raïm negre, i Sémillon, Sauvignon Blanc i Muscadelle en blanques.
Borgonya: La formen 6 zones diferenciades on la Côte d’Or representa una de les més prestigioses regions vinícoles del planeta. Les varietats més utilitzades són el Pinot Noir (negra) i el Chardonnay (blanca).
Champagne: Cuna de los mejores vinos espumosos, esta región se ubica a 145 kilómetros al noreste de París. El coupage tradicional de la zona de la Champaña lo forman el Chardonnay, Pinot Noir y Pinot Meunier.
Valle del Ródano: De clima más cálido, esta región vinícola es la más antigua de Francia. Se elaboran vinos con marcada personalidad, notas afrutadas, florales y especiadas. La Garnacha tinta y el Syrah son las variedades tintas más utilizadas, y Viognier, Roussanne y Marsanne las blancas más vendimiadas.
No perdis l'oportunitat i rep abans que ningú totes les nostres ofertes, novetats i promocions.
Revisa la safata d'entrada o la carpeta de correu no desitjat i activa la teva subscripció per rebre les nostres ofertes, novetats i promocions.