NOTA DE TAST
Color
De color groc daurat, límpid i brillant.
AROMA:
Els seus aromes a tòfona, sotabosc són intensos i penetrants. La seva complexitat al nas resulta atractiva i ens empeny a passar al paladar per comprovar-ne la intensitat.
GUST:
A la boca és complex, tal com ho intuíem, i molt dens i ple d'estructura i textura. Els seus aromes a tòfona i sotabosc es mantenen a la boca. Podem percebre la seva persistència al nostre paladar de forma prolongada. Un gran Borgonya blanc amb una capacitat de guarda molt interessant gràcies a la seva marcada i agradable acidesa.
MARIDATGE
Aquest vi combina molt bé amb peixos i carns blanques amb salses cremoses i saboroses, i pa de briox.
ET POT INTERESSAR
Les vinyes originals han pertangut a la família durant generacions, però Vincent i Aline han desenvolupat el Domaine mitjançant la compra gradual de parcel·les. Per tant, és un Domaine que té parcel·les en diferents apel·lacions: Meursault, Auxey-Duresses, Monthélie, Pommard, Puligny-Montrachet, Volnay, Beaune i Aloxe-Corton. Encara que el Domaine està situat a Meursault, a la Côte de Beaune, el domini abasta 10 hectàrees, repartides en aquests 8 pobles.
Totes les vinyes són el resultat d'una selecció massal que es realitza dins de la propietat familiar a les pròpies plantes d'Aline i Vincent. En vigílies de la verema, Vincent i el seu pare seleccionen els ceps més atractius a les vinyes més sanes, de les que extreuen els sarments que serviran d'empelts. Aquests s'utilitzaran per dur a terme la substitució dels portaempelts morts o retirats. Aquesta pràctica no és gaire habitual, ja que molts dominis prefereixen la selecció clonal.
La verema es fa a mà. Amb quatre varietats de raïm, situades en diversos pobles, la verema de cada parcel·la al punt òptim de maduració.
Els blancs surten ràpidament cap a la seva estada al celler: la verema, premsada en arribar al celler, allibera un most que, després d'un trasbals estàtic de 24 hores a temperatura controlada, es diposita en bótes de roure al celler. Allí comença la seva fermentació alcohòlica natural gràcies als llevats autòctons que permeten que el vi mantingui la tipicitat de l'anyada. Els negres prefereixen una mica més d'atenció: els raïms se seleccionen a mà a la taula de selecció quan arriben al celler. A continuació es desrapen i s'introdueixen en un dipòsit obert per iniciar la fermentació alcohòlica. Els enfonsaments i remuntats manuals són tasques diàries que acompanyen aquestes cuvées durant tot el procés de vinificació. La fermentació, igual que per als blancs, és totalment natural, sense llevats afegits. A continuació, el vi es premsa i es trasllada a bótes de roure al celler.