ca

VULL FILTRAR PER...

ELS MEUS FILTRES
  • Vi, Negre D.O. Montsant
PREU
RECOMANACIONS
EN OFERTA
D.O. MÉS VENUDES
TIPUS DE VI
VARIETAT DE RAÏM
D.O. Montsant  

Vins negres Denominació d'origen D.O. Montsant

La denominació d’origen Montsant es va crear l’any  2001, i la van constituir els cellers de la subzona de Falset que estaven inclosos a la denominació d’origen Tarragona. Dels 28 cellers del seu inici als 59 actuals s'explica el enorme creixement de la denominació DO Montsant en pocs anys. La major part de la zona de producció es troba situada a la comarca del Priorat i en menor proporció a la Ribera d’Ebre. La convivència de grans cooperatives amb cellers familiars produeix 10 milions de quilograms de raïm anuals a partir de les 2.000 hectàrees de vinya cultivada a la regió. El 70% del vi elaborat s’exporta a països com Alemanya i els Estats Units.

En el Montsant hi ha la unificació del clima temperat mediterrani i el clima més fresc propi de les muntanyes de mida mitjana. La regió es troba situada entre els 200 i 700 metres d’altitud amb una pluviometria anual d’uns 500 litres. La denominació limita pel nord amb les serres del Montsant i La Llena, a l’est la serralada prelitoral, a l’oest les serres de La Figuera i del Tormo i a la part més meridional trobem terres més obertes regades pels rius de Siurana i Montsant. Una geografia força accidentada i abrupta que només es suavitza a les zones del sud. Els sòls que conformaran la regió es divideixen en terrenys calcaris sedimentaris, sorres granítiques i sòls pedregosos de llicorella formats per pissarres silíciques.

El 90% de la producció està destinada al vi negre i les varietats permeses pel Consell Regulador són la Garnatxa Negra, Carinyena, Cabernet Sauvignon, Merlot, Monastrell, Picapoll Negre, Garnatxa Peluda, Syrah i Ull de Llebre. Des de la denominació aconsellen sempre l’elaboració de vins amb Garnatxa Negra i Carinyena ja que són les varietats més autòctones de la regió i les que millor expressen la identitat del Montsant. Les varietats de raïm blanc autoritzat són la Garnatxa Blanca, Macabeu, Chardonnay, Moscatell, Xarel·lo i Parellada. Resulten interessants els blancs vinificats amb la Garnatxa Blanca i el Macabeu ja que aconsegueixen un paladar sedós i estructurat. Per altra banda hi havia una llarga tradició amb els vins dolços, rancis i misteles que s’ha potenciat en els darrers temps per recuperar l’antic prestigi.

65 Productes Filtrar
ORDENA-HO COM VULGUIS

Selecciona l'opció que més s'ajusti al que estàs buscant

JA HO TINC!
Foto Comunica Suc de Sauló vi negre
D.O. Montsant Comunica Suc de Sauló 0,75 L.
13,07€
Producte no disponible
Foto Etim l'Origen vi negre
D.O. Montsant Etim l'Origen 0,75 L.
10,83€
Producte no disponible
Foto Lasendal Negre vi negre
D.O. Montsant Lasendal Negre 0,75 L.
9,47€
Producte no disponible