NOTA DE TAST
Color
Net i brillant. Color granat amb reflexos lleugerament ataronjats. Intensitat de capa mitjana - baixa. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Nas espectacular, on és mostra amb una elegància, complexitat i sofisticació exemplar. Comença amb notes florals a violetes i roses, i on la pell de taronja es presenta amb tota la seva subtilesa. A poc a poc es van obrint un ventall d'aromes, on els més pronunciats són uns fumats realment agradables.
GUST:
Entrada en boca amb molt sabor, contundència i la mateixa elegància que és mostra en nas. Conté un alt grau alcohòlic, però té un pas per boca increïblement suau i molt fàcil de beure. Tot finalitzat amb un retro-gust llarg i persistent.
MARIDATGE
Ideal per acompanyar-lo amb formatges curats, carns vermelles a la brasa, pernil ibèric i xocolata.
ET POT INTERESSAR
Espectacle és un meravellós vi negre elaborat a la DO Montsant pel celler Espectacle del Montsant. El celler és un celler atípica, un projecte format per un grup d'experts del món del vi amb l'objectiu de fer un vi singular, un vi capaç de transmetre totes les sensacions d'una vinya centenari. Un autèntic espectacle. El projecte està format per: René Barbier, prestigiós elaborador de la D.O.Q Priorat responsable de grans vins com Clos Mogador. Isabelle Meyer, dona de René responsable de la imatge, relacions públiques i publicitat. Christopher Cannan, d'origen britànic però amb una gran experiència en l'elaboració de vins del Priorat com demostra la seva Clos Figueres. Fernando Zamora, assessor de diversos cellers del Priorat. I Marta Conde, llicenciada en biologia amb àmplia experiència com a tècnic al Priorat.
Espectacle és un monovarietal elaborat amb la varietat Garnatxa Negra, amb raïms procedents d'una única finca. Finca Espectacle, una petita finca de 2 hectàrees amb forts pendents plantades amb vinyes centenàries.
Tot el treball a la vinya es realitza de forma manual. La verema, amb selecció de raïms a la pròpia vinya, es realitza en petites caixes quan el raïm es troba en el seu punt òptim de maduració. El raïm es trasllada al celler i es refrigera a 4ºC durant unes 24 hores. Passat aquest temps, el raïm es desrapa i es realitza una estricta selecció de grans.
La fermentació té lloc en una cisterna nova de roure francès de gra molt fi amb llevats procedents de la pròpia vinya. S'apliquen una sèrie de bazuqueijos per aconseguir el nivell d'extracció desitjat tant de color com de tanins. Un cop finalitzada la fermentació, es realitza una maceració d'entre 4 i 5 setmanes abans de realitzar l'envelliment que s'allarga durant 14-16 mesos en la mateixa cuba.
Espectacle, com el seu nom indica, és senzillament espectacular. Garnatxes centenàries, una gran selecció i una acurada vinificació que intenta extreure el millor del meravellós terroir que el veu néixer. Un gran vi de talla mundial.