NOTA DE TAST
Color
Color cirera violaci, matisos porpres blaus.
AROMA:
Aromes vegetals, apareixen notes de cedre, minerals, espècies així com fruits negres madurs (cirera negra i mores).
GUST:
En boca es presenta estructurat i saborós, amb fruita fresca i una equilibrada acidesa que l'ajudarà a arrodonir-se en lampolla.
MARIDATGE
Podem prendrel amb plats de carns vermelles, principalment filet de bou o vedella, guisats amb bolets i formatges curats.
ET POT INTERESSAR
Celler situat a Gratallops al Priorat, associat amb productors locals i dirigit per l'enòleg Álvaro Palacios. Els sòls són de pissarra d'estructura laminar, situada de forma vertical i obliqua. Clima mediterrani suau amb gran influència de la mar, amb predomini de sol i poca pluja que culminen en una verema selectiva, segons diferents sectors de la finca.
Descripció
Vessants pronunciades ("costers") amb diferents exposicions. Situat a entre 350 i 600 metres d'altitud.
superfície
De pissarra, d'estructura laminar, situada de forma vertical i obliqua.
edat
De 60 a 90 anys.
sòl
De pissarra (llicorell) d'estructura laminar, situada de forma vertical i obliqua.
clima
Mediterrani amb gran influència marítima.
rendiment
10 hectolitres per hectàrea.
verema
Verema selectiva segons diferents municipis i parcel·les. Va tenir lloc del 10 al 29 d'octubre de al 2014.
vinificació
100% desrapat i trepitjat suau. Fermentació alcohòlica en tines de ciment, acer inoxidable i fusta amb remuntats i enfonsaments del barret. Maceració durant 30 dies i fermentació malolàctica part en tines i part en bótes.
envelliment
10 mesos en bótes de roure francès noves (20%) i la resta d'un, dos i tres anys.
embotellat
Es porta a terme després de la clarificació.
Ens ha encantat aquest vi preu qualitat,per mi es un un excel.lent caldo per tindrel en ocasions especials