ca

VULL FILTRAR PER...

ELS MEUS FILTRES
  • Vi, Generós D.O. Jerez - Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda
PREU
RECOMANACIONS
EN OFERTA
D.O. MÉS VENUDES
TIPUS DE VI
D.O. Jerez - Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda  

Vins generosos Denominació d'origen D.O. Jerez - Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda

La regió vinícola de Jerez és la més meridional del país, es troba influenciada per l’oceà atlàntic i emmarcada pels rius Guadalquivir i Guadalete. Climàticament té el caràcter de l’anomenada Baixa Andalusia, 300 dies de sol a l’any amb altes temperatures a l’estiu, i una pluviometria de 600 litres anuals. EL 1933 es va crear el Consell Regulador de la denominació d’origen Jerez i la Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda estava inclosa en aquesta agrupació. A partir del 1964 es van diferenciar les denominacions de Jerez - Xeres - Sherry i Manzanilla - Sanlúcar de Barrameda tot i que estan emparades pel mateix Consell Regulador.

La denominació està delimitada pel que s’anomena el triangle de Jerez que el formen les ciutats Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda i Puerto de Santa María. Les varietats de raïm Palomino Fino, Pedro Ximénez i Moscatell, totes elles blanques, són les permeses pel Consell Regulador. Una de les particularitats de l’àmplia gama dels vins de Jerez, és el sistema d’envelliment tradicional de criaderes i soleres. Aquest sistema de criança no estàtic, es basa amb la barreja de vins de diferents edats en bótes de roure americà de 600 litres, col·locades de forma esglaonada.

Segons la criança realitzada i el contingut en sucres classificarem els xeressos en:

Fino (vi sec): Vi obtingut de la fermentació total de most del raïm Palomino i fortificat a 15º alcohòlics per afavorir el desenvolupament dels llevats anomenats flor. Envelliment mínim de 3 anys en criaderes i soleres sota una mena de vel produït per aquests llevats flor, i es designarà com criança biològica. Durant aquest envelliment es desenvoluparan característiques organolèptiques molt especials.

Manzanilla (vi sec): Mateixa elaboració que un fino però produït a Sanlúcar de Barrameda.

Oloroso (vi sec): Vi de certa estructura procedent de mostos de Palomino Fino i fortificat a 17º d’alcohol perquè així els llevats flor no puguin créixer. Envelliment pel sistema tradicional de criaderes i soleres sense el vel dels llevats flor, conegut també com criança oxidativa.

Palo Cortado (vi sec): Vi de Jerez de característiques especials que patirà la criança biològica i després la criança oxidativa.

Amontillado (vi sec): Fino que en un moment determinat perdrà el vel produït pels llevats flor i es reconduirà el seu envelliment cap a una criança oxidativa.

Manzanilla Pasada (vi sec): Amontillado elaborat a Sanlúcar de Barrameda.

Pedro Ximénez (vi dolç): Fermentació parcial i posterior fortificació amb alcohol vínic, d’un most de raïm Pedro Ximénez assecat al sol pel tradicional mètode del “Soleo”. Envelliment pel sistema de criaderes i soleres on acabarà conservant la seva dolçor natural.

Moscatel (vi dolç): Mateixa vinificació que el Pédro Ximenez però amb el raïm blanc Moscatell.

173 Productes Filtrar
ORDENA-HO COM VULGUIS

Selecciona l'opció que més s'ajusti al que estàs buscant

JA HO TINC!
 
S'han trobat 173 productes