NOTA DE TAST
Color
Ambre fosc, amb tonalitats daurades.
AROMA:
Potent, penetrant. Notes a fruits secs molt clares. Rerefons a fusta.
GUST:
Estructurat, opulent. Records a panses, xocolata negra i torró en el pas en boca. Final llarg.
MARIDATGE
Ideal amb carn vermella, concretament amb rabo de toro, pernil ibèric i formatges blaus. També es pot prendre com digestiu.
ET POT INTERESSAR
Emilio Lustau S.A. va ser fundada el 1896 per José Ruiz-Berdejo. El 1940, el seu gendre Emilio Lustau Ortega va traslladar el celler a l'antic barri de Sant Jaume, al casc antic de Jerez de la Frontera. Des de 1950 fins ara, la firma és exportadora de vins de Jerez. A la dècada dels 70 la companyia va continuar la seva expansió. Primer, construint noves naus amb cellers a la finca familiar de La nostra Senyora de l'Esperança. Després, a partir de començaments dels 80 i sota la direcció de Rafael Balao, va esdevenir una de les companyies més innovadores de Jerez. El 1990 la direcció d'Emilio Lustau S.A. va canviar a el passar a mans de la coneguda companyia Luis Caballero SA, productora de licors i espirituosos i de el famós Ponche Caballero, el licor més venut d'Espanya. Al juny de 2008 Lustau va adquirir quatre de les marques més importants en la història de el vi de Jerez, La Ina, Botaina, Riu Vell i Vinya 25.
Aquest vi té el seu origen en la solera que el 1921 va fundar Don Emilio Lustau en commemoració a la visita a jerez de Eugenia de Montijo, darrera emperadriu de França.
Recomanem el servei entre 12º - 13º.