Vins elaborats amb varietats de raïm blanques presentaran colors groguencs gràcies a un compostos anomenats flavanols que es troben en les pells del raïm. Vins produïts amb varietats negres presentaran colors vermellosos gràcies a uns reactius anomenats antocians que només es troben a les pells del raïm negre. Processos com la sobremaduració del fruit produirà un inevitable enfosquiment del color del gra de raïm i els vins resultants presentaran tons més marrons. En etapes d’envelliment en bótes de roure o en els recipients de vidre on es maduren els vins rancis per sol i serena, l’oxidació controlada que rebrà el vi degradarà el seu color a matisos més ataronjats. Alguns exemples representatius d’aquests vins serien:
Fino: Vi generós de color groc pàl·lid degut a que s’utilitza la varietat blanca Palomino Fino, i també a la criança biològica que patirà el vi amb absència d’oxidació del color.
Moscatell: Des de matisos grocs pàl·lids i llimona dels moscatells joves, a tons més daurats o inclús iodats dels moscatells amb envelliments oxidatius en bótes de roure.
Porto: Un Porto Ruby ja que no té envelliment en bóta presentarà color vermells porpra, en canvi un Tawny 20 anys presentarà tons teula amb reflexos ataronjats degut a la seva prolongada estada en bótes.
Pedro Ximénez: Aquests vins poden presentar colors castany intens o inclús caobes ja que el raïm pateix una sobremaduració per “asoleo” amb el conseqüent enfosquiment del fruit, i després pot ser envellit durant molts anys en bótes de roure pel tradicional sistema de criaderes i soleres.
No perdis l'oportunitat i rep abans que ningú totes les nostres ofertes, novetats i promocions.
Revisa la safata d'entrada o la carpeta de correu no desitjat i activa la teva subscripció per rebre les nostres ofertes, novetats i promocions.