NOTA DE TAST
Color
Ocre, amb tons ataronjats i torrats suaus.
AROMA:
Complex en aromes, amb notes de fruits secs torrats,
herbes aromàtiques mediterrànies i fruites madures.
GUST:
Pas de boca molt llaminer, però alhora fresc i àcid. Reminiscències afruitades.
MARIDATGE
Molt original amb formatges blaus tipus Gorgonzola, Stilton suaus
Tradicionalment amb fruita seca, compotes, fruites cuites a forn, pastissos, pa de pessic, torrons, massapans, rebosteria en general.
ET POT INTERESSAR
CELLER HOSPITAL DE SITGES
Fundada el 1324 pel cavaller de Sitges Bernat de Fonollar, la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges és una de les institucions més antigues en actiu de Catalunya. En el seu inici, aquest Hospital estava enfocat dins el concepte medieval d'hospitalitat i d'aixopluc als pobres, pelegrins, orfes i malalts; i estava situat just a sobre de les roques de la mar de la muntanya de Sitges. Però a causa dels avenços de la medicina, la ciència i la tecnologia, aquest edifici es va quedar desfasat.
És llavors que en 1912 s'inaugura el nou edifici modernista, de l'arquitecte Font i Gumà, amb un llenguatge artístic i arquitectònic amb un valor patrimonial catalogat.
És en aquest complex gairebé museístic on es desenvolupa la funció principal de la fundació, que des dels anys noranta de segle XX es dedica a l'acompanyament actiu de la gent gran, amb l'activitat complementària del Celler.
BODEGA HOSPITAL MALVASIA DE SITGES DOLÇ
Al principi del segle XVIII, els ceps de malvasia ocupaven una quarta part de la terra que es cultivava al terme municipal de Sitges. Amb larribada de la filloxera i laparició del xampany, el darrer quart del segle XIX, marcaren l'inici de la decadència de la malvasia. Conscient que aquesta varietat acabaria desapareixent del tot, poc abans de morir, el diplomàtic sitgetà Manuel Llopis i de Casades (1885-1935) va voler evitar-ho llegant a lHospital de Sant Joan Baptista una vinya situada a Aiguadolç i també el negoci familiar delaboració de malvasia. És, doncs, gràcies a aquest llegat que avui dia Sitges, a través de la Fundació Hospital Sant Joan Baptista, continua gaudint daquest producte, el qual, ara per ara, és el més genuí que poden oferir als seus visitants.
Elaboració: Malvasia de Sitges 100% vinyes de l'hospital, llegat històric. Criança oxidativa en bota de castanyer durant un període d' entre 5 i 6 anys.
És un vi de licor dolç de llarg envelliment, amb addicció directa al most de l' alcohol únic.
Una malvasia de Sitges excel·lent, fina, aromàtica, den paladar. Molt recomenable