NOTA DE TAST
Color
Groc brillant i net.
AROMA:
Aroma a herbes de tocador, fruita gebrada, pedra seca.
GUST:
Agradable en boca, saborós, complex, fàcil de beure, un final sec i persistent.
MARIDATGE
Ideal com a copa de vi blanc, aperitius i entrants en general, primers plats, amanides variada i cuina vegetariana.
ET POT INTERESSAR
En Capçanes, al sud de l'Priorat, les terres i la gent tenen segles d'història vinícola. El Celler Capçanes va ser fundat per cinc valents famílies en 1933.
Els temps i les necessitats de mercat canvien, després de més de 50 anys des de la fundació del celler, els grans volums i el treball col·lectiu no eren suficients i es va haver d'anar més enllà. Es va començar a elaborart un vi kosher, amb el mètode el Mevushal, que va aconseguir travessar fronteres amb el seu èxit.
Elaboració:
Temperatura controlada de fermentació de 14 º a 16 º C.
Varietats: 70% Garnatxa Blanca i 30% Macabeu ( Viura ). Les dues varietats es vinifiquen conjuntament en tancs d'acer inoxidable. Estabilització en fred. Suau filtrat abans d'embotellar.
Vinyes: Garnatxa: 10-25 anys, Viura: 40 anys. Altitud: 150-450 m.