NOTA DE TAST
Color
Groc pàl·lid, molt clar, transparent, brillant.
AROMA:
Molt varietal, molt afruitat, fruites blanques, lleugerament cítriques (poma), alguna nota de fruita tropical (pinya) i flors silvestres.
GUST:
Molt varietal, molt afruitat, fruites blanques, lleugerament cítriques (poma) , alguna nota de fruita tropical (pinya) i flors silvestres.
MARIDATGE
Ideal amb plats frescos, amanides, verdures, plats lleugers, com copa és perfecte, ideal amb tapes, entrants, peix, marisc (planxa, vapor, herbido, fregit).
Temperatura de servei de 6 a 8º C.
ET POT INTERESSAR
Cinc generacions d'agricultors.
L'any 1903, durant la crisi de la fil·loxera, Joan Albet i Rovirosa, va arribar a al Penedès i es va posar a treballar les vinyes de la finca de Can Vendrell de la Codina, a Sant Pau d'Ordal. I aquí es va quedar. Durant cinc generacions, la família Albet, casolans de Can Vendrell, han cultivat, estimat i vist créixer les vinyes que ara són protagonistes d'aquests vins.
Però amb això no tenien prou i, a la fi dels anys 70, comencen a treballar l'agricultura ecològica .. Ningú 'havia sentit parlar, de vins ecològics. Però la curiositat va guanyar i va ser així com es va llançar a l'aventura.
El celler és modernista, dissenyada per Josep Maria Pericas 1925. En els últims anys, a Albet i Noya s'ha anat ampliant i modernitzant les instal·lacions amb el celler de Xapallà, aixecat el 2004, on s'embotellen i es fan la criança dels vins negres, i el celler de l'Era, equipat amb la tecnologia més puntera i respectuosa, on s'elabora, exclusivament i per separat, la gamma més alta d'Albet i Noya. També s'han anat adquirint noves vinyes com la Finca de Can Milà, a Lavern, o la finca de Can Simó, a la zona de Mediona.
Elaboració:
100% Xarel.lo. Els raïms provenen de vinyes velles de 30 anys plantats sobre sòls calcari-argilosos amb baix nivell de matèria orgànica.
Tant la verema com la selecció es fan a mà. Un cop al celler es realitza una maceració pel·licular i posteriorment una fermentació d'uns 19 dies a una temperatura controlada de 16 º C. amb la finalitat de conservar les aromes primàries de la varietat.