NOTA DE TAST
Color
Color groc pàl.lid amb reflexos verdosos, net i brillant.
AROMA:
Primerament notem aromes on la fruita blanca es presenta madura, dominada per un fons cítric i floral amb tocs subtils de fonoll i gessamí.
GUST:
En boca té un bon atac, fresc i mineral amb un pas sedós. Postgust amb bona acidesa acompanyada de tocs afruitats i cremosos que li donen un bon volum i densitat característica del xarel.lo amb un final llarg i agradable.
MARIDATGE
Ideal amb cuina natural, fresca, vegetariana. Blanc ideal com copa desenfadada.
Aperitius, pastes amb marisc, peix a la planxa, arrossos de la Costa Mediterrània.
Temperatura de Servei de 6 a 8º C
ET POT INTERESSAR
El Xitxarel.lo és un vi blanc elaborat amb la varietat autòctona de l'Penedès per excel·lència: el xarel·lo. Una varietat molt estimada, resistent a la sequera i la calor, que ha sabut vèncer el pas de el temps i convertir-se en l'essència de el Penedès.
Si hi ha un bon lloc per fer créixer xarel.lo, sens dubte és el Penedès. La seva diversitat climàtica, i el contrast entre les temperatures màximes i mínimes, permeten que aquesta varietat abast nivells d'excel·lència únics. El Xitxarel.lo neix a la finca de Mas Cortei, situada a 340 m. de el nivell de la mar al municipi de la Granada, enmig de l'Alt Penedès.
Les vinyes van ser plantades a la dècada dels 50, i són un exemple de la bona adaptació de l'Xarel·lo a la comarca.
elaboració:
Les vinyes de xarel.lo, de més de 50 anys, són veremades manualment. La maceració és en fred per conservar el potencial aromàtic i matisos de l'xarel.lo. Obtenció de el most flor gràcies a un premsat suau amb la premsa pneumàtica i posterior el desfangat. Hi ha 20 dies de Fermentació en dipòsits d'acer inoxidable, fermenta el vi a una temperatura de 16 graus. El batonnage és de 5 setmanes. En un dipòsit, s'agita periòdicament les mares amb el vi, permetent així l'adquisició d'estructura i densitat en boca. Després es fa la clarificació i filtració per extreure les restes dels llevats de vi. I finalment el repòs i embotellat. El vi descansa un temps en dipòsit d'acer inoxidable fins a l'embotellat.