NOTA DE TAST
Color
Color daurat pàl·lid amb tonalitats brillants.
AROMA:
En nas, els aromes florals (flor d?ametller) es combinen amb
els de fruites madures (pinya, codony, compota) i els aromes
propis de la bóta (torrats , vainilles, cafès).
GUST:
És un vi equilibrat amb cos i glicèric, untuós i a la vegada
transmet sensació de frescor. Notes tropicals.
MARIDATGE
Combina bé amb formatges, foies, canapès, paella de marisc, bacallà (amb pèsols i carxofes, per exemple) i amb carns blanques.
Temperatura de servei de 10 a 12º C
ET POT INTERESSAR
És una història de 9 generacions dedicades amb cos i ànima a la vinya. Agricultors que han treballat la terra des de sempre. Des del segle XVIII, segons documents del Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs, on pagaven els seus tributs, la família Massana ha estat lligada al cultiu mediterrani: la vinya, el blat de moro, el préssec i altres fruites, tot aclimatat a la terra de la finca .
L'avi, Josep Massana Carbó, i el pare, Antoni Massana Ràfols, d' Eudald van rebre diversos reconeixements al llarg de la seva trajectòria en el món vitivinícola.
Una història marcada, doncs, per la emprendria de la família Massana, que es va consolidar amb l'entrada d'una nova generació, Eudald, que juntament amb els seus pares van crear un nou projecte vitivinícola que avui dia s'ha convertit en una empresa amb identitat pròpia. Des de la seva infància, Eudald Massana somiava en elaborar vi i lluites perquè fos dels millors. Després de 9 generacions, actualment això és una realitat i el mateix Eudald explica que tirar endavant el celler és "un compromís i un orgull".
L'Agricultura ecològica permet un respecte ple a l'entorn i no s'utilitzen herbicides ni insecticides ni productes de síntesi.
Es busca l'equilibri biològic de les plantes i la natura, per aquesta raó es respecta el seu cicle, en harmonia amb el medi i la seva diversitat. Per desenvolupar aquest tipus d'agricultura, es treballa la terra tenint en compte els estats biodinàmics.
Es tornen al seu lloc els residus que es generen, s'aconsegueixen així un cicle tancat dins de la finca i es converteixen així, en una empresa sostenible.
Elaboració:
Vi procedent d'una vinya de Xarel·lo de més de seixanta anys, amb molt baixa producció i amb una elaboració de fermentació en bóta. Aquest vi és un homenatge a l'avi.
Maceració a 5º C durant 38-45 hores, la fermentació acaba en bótes noves de roure francès i americà, criança durant 3 mesos en contacte amb les seves pròpies mares i on es realitza el batonnage
Vino elegante