NOTA DE TAST
Color
Groc intens, amb reflexos palla, brillant.
AROMA:
Molt singular que mostra el seu caràcter varietal amb notes florals i de fruita blanca cítrica (poma i aranja), també records de fonoll i anisats que augmenten la seva complexitat. Intensitat d'aromes marcats per la mineralitat, una mica salí.
GUST:
Es destaca la sensació de textura en boca, lleugerament untuós. Records de poma rostida, fruites blanques madures, carn de codony. Pot millorar en ampolla. Blanc amb personalitat, estructura i sabor. Per gaudir.
MARIDATGE
Ideal amb gastronomia Mediterrània, peix, marisc, a el vapor, planxa, forn. Fins i tot guisats tradicionals de peixos (suquets, sarsueles, calderetes, etc ...)
Excel·lent amb arrossos mediterranis i pastes fresques amb verduretes saltejades o salses de ceps.
ET POT INTERESSAR
CAN LLOPART DE LES ALZINES, una finca que data del 1499 i envoltada de les vinyes d'on prové la nostra raïm, va ser el lloc escollit per construir el celler de Vins El Cep.
Les famílies Carreres, Esteve, Masana i Parera, ja havien establert vincles en el passat, més enllà del veïnatge i l'amistat. Totes compten amb una experiència centenària en l'agricultura i en la tradició de fer vi en les seves masies.
A dia d'avui, aquests terrers es conreen seguint els principis de l'agricultura ecològica i biodinàmica, on la terra, les plantes, els animals i l'home treballen conjuntament per millorar i preservar l'equilibri natural de l'ecosistema
ELABORACIÓ:
Vi de Terrer de vinyes velles, elaborat seguint els principis de l'agricultura biodinàmica. Aquesta vinya de 70 anys d'arrels profundes i sòl calcari, aporta la màxima expressió de l'Xarel·lo. Pura elegància i riquesa de matisos.
Viticultura: Aquest vi procedeix la vinya de Xarel·lo "Clot del Roure" de la propietat de Can Prats a Sant Llorenç, situada a la privilegiada zona d'Espiells, a la conca del riu Anoia. Aquesta vinya de 1,5 hectàrees es conrea seguint els principis de l'agricultura biodinàmica.
La Vinificació en Celler: Es fa una maceració pel·licular per augmentar la complexitat aromàtica, i s'aplica un rendiment de premsat molt baix, representant la fracció més elegant i subtil del most. Fermentació i criança en bótes de castanyer i roure durant 6 mesos, treballant amb les mares més fines.
Excepcional