Vins Ecològics
En el vi Ecològic la vinya es porta amb tècniques agrícoles que exclouen l'abonament químic, els antibiòtics i els pesticides (fertilitzants, herbicides, plaguicides). Tampoc s'autoritzen les substàncies o organismes transgènics, additius, colorants o conservants. Al celler, també es redueixen les pràctiques "enològiques", encara que no totes. S'ha de reduir el nivell de sulfurós i l'ús de certs productes. Però, tot i així, es permet utilitzar llevats seleccionats i altres tractaments.
Ara bé, per a la majoria dels cellers que elaboren vins BIO o biodinàmics, el concepte va més enllà de les Normes Europees, és una veritable filosofia de vida i una forma de deixar a les generacions següents una terra més sana. El treball de les vinyes és més dificultós, moltes vegades es treballa amb cavall o manualment. Els rendiments solen ser més baixos també. El gran avantatge és que són vins autèntics, amb una personalitat real, reflex de la seva enòleg o autor i amb les característiques del terrer d'on procedeixen.