NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color cirera amb reflexos granats. Intensitat de capa mitjana - alta. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas és l'expressió del seu entorn. Es presenten aromes de fruita negra i vermella quasi computada que evoluciona favorablement oferint-nos les notes mes licorades. Als minuts en copa la seva complexitat va a un pas més enllà, on les notes minerals, de cafè torrat i xocolata s'expressen sense timidesa.
GUST:
Entrada en boca amb voluminositat, on el seu pas és carnós i amb uns tanins madurs però amb una estructura ferme que ens condueix a un final d'una persistència única.
MARIDATGE
Perfecte company amb plats on la carn i la potència gustativa siguin els protagonistes. Guatlla rostida, salsitxes amb bolets, canelons amb beixamel, caragols a la llauna, peus de porc a la brasa amb allioli, rostits, pollastre amb escamarlans i embotits poden ser els aliats idonis.
ET POT INTERESSAR
Des de 1979 Albet i Noya ha estat pioner en el cultiu ecològic de la vinya a Espanya. Actualment estan realitzant una renovació important de les seves instal·lacions amb la construcció del nou celler deL Xapallà a Can Vendrell. A més estan portant a terme un programa de recuperació de varietats pre-fil·loxèrica.
De les 101 hectàrees de terra que controlen, 76 es dediquen exclusivament al cultiu de la vinya. Les vinyes de l'heretat cobreixen les faldes de l'extrem oest de la serra de l'Ordal, seguint les ondulacions del terreny i disposant-se en terrasses o en pendents encarades a la banda de migdia. Com tots els sòls vinífers, els de Can Vendrell són pobres en matèria orgànica amb continguts variables d'argila i sorra sobre un llit de pedra calcària; una terra permeable però amb bona capacitat de retenció de la humitat. A l'hora de definir la ubicació idònia per a cadascuna dels 15 tipus de vinyes que conreen, s'han tingut en compte l'orientació dels terrenys, les hores de sol que reben, la humitat i l'altura d'aquests.
RECONEIXEMENTS:
- 90/100 Robert Parker (Wine Advocate)
- 89/100 Guia Peñin
- Biofach (2009, Germany): GOLD MEDAL
- Berliner Wine Trhopy (2009, Germany): GOLD MEDAL
- Girovi (2009, Catalunya): GOLD MEDAL
- Int. Wine Challenge (2009, England): SILVER MEDAL
- Decanter (2009, England): BRONZE MEDAL
- Millessime BIO (2009, France): GOLD MEDAL
- Best of BIO (2009, Germany): GOLD MEDAL
- Mundus Vini (2009, Germany): GOLD MEDAL
- AWC Viena (2009, Àustria): GOLD MEDAL
Ya lo conocíamos por haberlo probado en una feria dedicada a la D.O. Penedés hace poco en Barcelona. Es uno de los que más nos gustó de los que probamos. Equilibrado, trabajado, gustoso, sin estridencias. Merece la pena.