NOTA DE TAST
Color
Groc daurat amb reflexos or, brillant, net.
AROMA:
Notable intensitat, fragant molt complex, combinació agradable de fruites tropicals, vainilla, cacau, fins torrats, fruits secs torrats.
GUST:
És cremós, amb volum, untuosa sensació en boca, glicèric, saborós, notes de fruita tropical, pinya madura amb lleugeres notes de crema de llimona dolça.
MARIDATGE
Ideal amb plats amb un gust, arrossos de peix i marisc, guisats de peix com una sarsuela, lluç a la basca, També fantàstic amb marisc (Llagosta a l'americana o Llamàntol).
Temperatura de servei de 10 a 12º C.
ET POT INTERESSAR
Cinc generacions d'agricultors.
L'any 1903, durant la crisi de la fil·loxera, Joan Albet i Rovirosa, va arribar a al Penedès i es va posar a treballar les vinyes de la finca de Can Vendrell de la Codina, a Sant Pau d'Ordal. I aquí es va quedar. Durant cinc generacions, la família Albet, casolans de Can Vendrell, han cultivat, estimat i vist créixer les vinyes que ara són protagonistes d'aquests vins.
Però amb això no tenien prou i, a la fi dels anys 70, comencen a treballar l'agricultura ecològica .. Ningú 'havia sentit parlar, de vins ecològics. Però la curiositat va guanyar i va ser així com es va llançar a l'aventura.
El celler és modernista, dissenyada per Josep Maria Pericas 1925. En els últims anys, a Albet i Noya s'ha anat ampliant i modernitzant les instal·lacions amb el celler de Xapallà, aixecat el 2004, on s'embotellen i es fan la criança dels vins negres, i el celler de l'Era, equipat amb la tecnologia més puntera i respectuosa, on s'elabora, exclusivament i per separat, la gamma més alta d'Albet i Noya. També s'han anat adquirint noves vinyes com la Finca de Can Milà, a Lavern, o la finca de Can Simó, a la zona de Mediona.
Elaboració:
Un cupatge inquiet i només reservat als viticultors més valents. La rebel viogner, la dolça vidal i la recuperada Marina Rión en un vi de guarda que any rere any va guanyant en expressivitat.
Una part del vi va fermentar en botes noves de roure de gra fi Ailler i la resta en dipòsits d' acer inoxidable. Després de fer el cupatge s' ha estabilitzat i filtrat lleugerament. Lleugera criança d' una part del vi en bota i l' altre en dipòsits d' inoxidable, sempre sobre les mares i amb battonage.
Els tractaments son seguint els paràmetres que regeixen la viticultura ecològica.