NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color groc palla amb reflexos acerats. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas, manifesta la seva personalitat floral i de fruita, on les margalides i la poma verda en són les responsables. Encenalls de pell de llima amb un fons herbaci.
GUST:
Entrada en boca fresca. Carbònic finíssim amb subtils pessigades al paladar. Acidesa viva i persistent que potencia la sensació de frescor i convidem a beure el següent glop.
MARIDATGE
Ideal com a aperitiu, pot amenitzar tot tipus de menjars, amanides fresques, perfecte acompanyant de mariscs i peixos.
Aconsellem una temperatura entre 6ºC - 8ºC.
ET POT INTERESSAR
"Gramona treballa les seves terres ininterrompudament des de mitjans del segle XIX. Sis generacions d'una família de tradició vitivinícola que durant anys ha treballat amb respecte i passió per la terra i amb un segell de qualitat indiscutible. Fidels a una filosofia sostenible per al nostre entorn, recorrem a l'agricultura biodinàmica per al cultiu de les nostres vinyes i per a l'elaboració dels nostres vins i escumosos"
Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l'equilibri de l'entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos. A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l'ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls
Elaboració:
Per a l’elaboració d’aquest vi s’utilitza fonamentalment la Parellada. El raïm és el més tardà en maduració de les tres varietats autòctones del Penedès. La recol·lecció es va realitzar a finals de setembre. Prové de les vinyes més altes de la Denominació: Pla de Manlleu, Pontons, Can Ferrer i Aigua Viva. Es vinifica fermentant-lo a baixes temperatures, utilitzant només el most flor, és a dir, el most resultant d’un suau premsat. Utilitzem els mateixos llevats per a la primera i la segona fermentació, amb l’objectiu d’aconseguir un complet metabolisme dels sucres i una delicada i integrada agulla.
Es un vi molt fresc, amb agulla i que passa molt be, a casa ens agrada molt.