NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color groc amb reflexos daurats. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas presenta una gran expressivitat aromàtica, on el seu ventall és infinitament ampli, complex i de molta profunditat. Apareixen notes cítriques i fruits exòtics, on s'expressen els litxis, guaiaba, mango i albercoc confitat. Tot finalitzat amb l'encisador perfum floral dels pètals de roses.
GUST:
Entrada en boca on les delicades i fines notes del pas del temps ressusciten aportant expressivitat a la fruita. Un vi amb una evolució per davant extraordinària que seguirà guanyant en complexitat fins a arribar a la mineralitat i els tocs d'hidrocarburs. La seva vivesa en boca és causa de la seva fantàstica acidesa que el converteix en un vi òptim per degustar actualment i en els pròxims anys.
MARIDATGE
Postres en totes les versions, des de la fruita fins a la xocolata. La seva acidesa li permet d’altres possibilitats com el foie i els formatges, especialment el de pasta
tova. Aquest nou Vi de Glass Criança, en la seva presentació de 75 cl. és ideal per a gaudir en família i per a grups d’amics. Un gran format per a les celebracions.
ET POT INTERESSAR
"Gramona treballa les seves terres ininterrompudament des de mitjans del segle XIX. Sis generacions d'una família de tradició vitivinícola que durant anys ha treballat amb respecte i passió per la terra i amb un segell de qualitat indiscutible. Fidels a una filosofia sostenible per al nostre entorn, recorrem a l'agricultura biodinàmica per al cultiu de les nostres vinyes i per a l'elaboració dels nostres vins i escumosos"
ELABORACIÓ:
El Gramona Vi de Glass s'elabora des de 1997, anteriorment sota el nom de Vi de Gel. El procés ha anat variant amb el temps d'acord una premissa: l'extracció de l'essència, que representa la part més noble del raïm. Actualment, i després d'anys d'investigacions, aquest vi s'elabora refredant el raïm, abans de premsar, usant nitrogen líquid. De la mateixa manera que les més prestigioses cuines d'avantguarda se serveixen del nitrogen per a crear les més sublims creacions gastronòmiques. Actualment, i després d'anys d'investigacions, aquest vi s'elabora amb un nou prototip alimentat per dues càmeres congeladores que treballen a -15 °C amb ajuda de nitrogen líquid, això millora la congelació del raïm, aconseguint més celeritat i homogeneïtat en el procés. El most roman en el dipòsit d'acer inoxidable durant 2 mesos i mig fermentant. Aquesta fermentació pren més temps de l'habitual, per l'elevada concentració de sucres. S'obtenen vins afruitats molt concentrats, dolços i refrescants al mateix temps. Un vi pensat per a l'evolució i desenvolupament en l'ampolla. Aquest procés s'inicia en la bodega romanent al nostre boteller un mínim de 10 anys, de manera que quan surt a la venda podem gaudir de la complexitat que el temps deixa al seu pas aportant un enorme plaer a cada glop. Es tracta d'un "vi dolç de fred", nova categoria incorporada recentment a la normativa de la Denominació d'Origen Penedès.
RECONEIXEMENTS:
- Guía Peñín 2015 - 2015. 94 punts.
- Guía de Vins Gourmets 2014. 92 punts.
- Guia de Vins de Catalunya 2014. 9,10 punts.
Tot i no esser l'autentic "vi de glass" arriba a satisfer el desitg.Bona relació qualitat preu.