ELS MEUS FILTRES Vi, Blanc
PREU
   
TIPUS
VARIETATS

Vi Blanc

El vi blanc s’obté majoritàriament de la fermentació de mostos de raïm blanc, en menor mesura també hi ha blancs elaborats amb varietats de raïm negre anomenats “Blanc de Noirs”, en aquests casos normalment hi haurà una decoloració del most. Les etapes importants en la vinificació del blanc inclouen el derrapat i trepitjat del raïm després de la verema. Es premsarà el raïm per obtenir el most i així poder dur a terme la fermentació. Tot i que els blancs més corrents són joves i no han patit envelliment, la criança en bótes de roure o dipòsits en l’elaboració d’aquests vins es un fet habitual.

Ampliar informació sobre el vi Blanc

Els responsables del color groguenc del vi blanc i també del color groc dels grans del raïm blanc, són uns compostos anomenats flavanols que es troben a la pell de la fruita. Segons el tipus de raïm utilitzat i el mètode de vinificació, els tons grocs seran més pàl·lids o més intensos. Mentre que el Sauvignon Blanc acostuma a tenir un color groc pallós amb tonalitats verdes, el Chardonnay presenta matisos groc llimona amb ribets or nou. Un altre factor diferencial en el matís del vi blanc serà l’edat del producte o l’evolució que el color patirà en el temps. Per blancs joves i frescs trobarem colors groc verdosos o grocs palla. Blancs estructurats i amb breus envelliments dominaran els tons groc llimona o matisos més daurats. En els vins blancs de molt envelliment o notable evolució, es farà notar l’oxidació i presentaran tons or vell amb reflexos coure o ambre. Un color més ataronjat del vi indicaria una excessiva oxidació del fermentat i una conseqüent pèrdua de la seva brillantor.
 

RESULTATS DE LA TEVA CERCA

(831 productes)
 
S'han trobat 831 productes
 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".