NOTA DE TAST
Color
Net i brillant. Color groc intens amb reflexos daurats. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Vi d'una complexitat aromàtica extraordinària. Es presenten aromes intensos de fruita blanca madura préssec, tot casat amb una sensacional simbiosi de notes minerals (calcàries) i florals.
GUST:
El pas per boca és untuós, recorda gustativament matisos florals i minerals. Expressant així les característiques del terreny amb tota la seva plenitud.
MARIDATGE
Mariscs i peixos amb elaboracions senzilles ( planxa, vapor ...) i també "ceviches". Tot tipus d'arrossos ( secs, caldosos ) i pasta fresca amb verdures o ceps.
Recomanem una temperatura de servei d'entre 9ºC i 11ºC.
ET POT INTERESSAR
Abadía de Poblet, (Pertany al grup Codorniu), la bodega única de Catalunya ubicada dins d’un monument històric, una tradició vitivinícola dels monjos de l’Ordre del Císter, procediment de Borgoña, amb els coneixements de la Conca de Barberà, única que ha sabut mantenir el cultiu de varietats autòctones. La filosofia dels nous vins de monestir, que recuperen varietats locals (trepat, garrut i garnatxa principalment) són les que transmeten les característiques del raïm amb les que es desenvolupen i el terroir en el que eren conreades. Això conserveu, treballant de forma no invasiva i recuperant tècniques de vinificació dels monjos de l’Ordre del Císter.
Elaboració:
Abadia de Poblet Blanc va pretendre reflectir el terreny d'on ve. Durant els dos primers mesos de criança es fa un battonage per setmana.
El raïm utilitzat provee de vinyes plantades durant la primera meitat del segle XX, en zones que històricament havien estat vinyes. Vinyes velles amb orientació i seguretat a terrenys pobres i alts que van ser en el cas del Macabeu i la Parellada des dels 550 fins pràcticament els 700 m. Rendiments baixos on es segueixen practicant una elaboració ancestral que poc ha variat des del moment en què es vàren plantar.