NOTA DE TAST
Color
Brillant color groc palla.
AROMA:
Varietal dalta expressió. Aromes nítids de fruita blanca fresca, cítrics i florals intensos, expressen la potent aromàtica daquest vi.
GUST:
Fresc, ampli i sedós, saborós en tot el seu llarg recorregut i potent final.
MARIDATGE
Ideal amb fruits del mar típics de la zona de Galícia, tant marisc, mol·luscs, frescos de les Rias Baixas peixos a la planxa o al forn, cuina oriental japonesa ( sushi de tonyina, salmó ). Menjars tradicionals com l'excel·lent empñanada gallega amb variants, escopinyes, etc. i el típic i esplèndid "Pop a Feira".
ET POT INTERESSAR
Situat a Salvaterra do Miño, a la ribera del riu, hi ha el Pazo que presideix la finca i dóna nom al celler. L'any 2003, Cellers i Vinyes de el Marquès de Vargas va adquirir aquest pazo històric de 30 hectàrees a Rias Baixas, en l'escollida subdenominació de el Comtat de Tea.
El pazo de Sant Mauro, propietat en el seu origen de la noble família hispano-portuguesa dels Pereira de Castro, descendents del rei Sancho I de Portugal, va ser construït l'any 1591. El cultiu de la vinya sempre va estar unit a la seva història, com testifiquen les restes de l'antic cup que es poden veure en la seva construcció, que donen fe que ja al segle XVI s'elaborava vi.
Des de la seva adquisició s'han emprès en ell grans inversions, tant en la restauració dels seus nobles edificis com en la construcció d'un nou celler dotada amb l'última tecnologia per a l'òptima elaboració deL vi.
Elaboració:
Verema a mà, selecció en vinya de raïm. El raïm es desrapa una part per macerar a continuació a baixa temperatura ( 11º C ) i l'altra part es vinifica mitjançant raïms sencers. Fermentació alcohòlica en dipòsits noxidables a 17 ºC durant 15 dies. L'edat mitjana de la vinya 35 anys ( Mitjana entre 25 i 40 anys en funció de la parcel·la ).
Temperatura de servei 10º C