ELS MEUS FILTRES Vi, Negre D.O. Ribera del Duero
PREU
   
TIPUS
VARIETATS
D.O. Ribera del Duero  

Vins negres denominació d'origen D.O. Ribera del Duero

La Ribera del Duero és una de les zones vitivinícoles més importants d’Espanya, es localitza a Castella i Lleó i abasta una part de la conca del riu Duero de 115 quilòmetres de longitud i 35 quilòmetres d’amplada. Aquesta franja queda limitada a l’est pel poble de San Esteban de Gormaz i a l’oest per Quintanilla de Onésimo. Diferents municipis de les comarques de Burgos, Sòria, Segòvia i Valladolid formen part de la denominació que comprèn una superfície de vinya de 21.000 hectàrees i una producció anual aproximada de 56 milions de litres de vi.

Ampliar informació sobre la denominació d'origen D.O. Ribera del Duero

Climàticament la regió de la Ribera del Duero es caracteritza per tenir uns estius secs, hiverns llargs i freds i una pluviometria anual moderada de 500 litres. Un dels trets diferencials de la zona són les diferències de temperatura entre el dia i la nit estivals, això ajudarà a una perfecta maduració del raïm i una excel·lent qualitat de verema a la tardor. El clima d’aquesta terra s’engloba dintre del mediterrani continental, i la producció permesa és de com a màxim 7.000 quilograms de raïm per hectàrea. Geogràficament la Ribera del Duero se situa en l’altiplà septentrional de la Península Ibèrica. El relleu topogràfic varia entre les cotes més altes amb una alçada de 900 metres i a les valls de 750 metres.

Les varietats de raïm permeses són principalment negres i estan reglamentades per la normativa del Consell Regulador. La varietat principal és el Tempranillo o també anomenada Tinta del País o Ull de Llebre, i qualsevol vi amb denominació d’origen Ribera del Duero haurà de contenir un mínim del 75% d’aquesta varietat en la seva elaboració. Les altres varietats permeses són el Merlot, Cabernet Sauvignon, Garnatxa Negra i Malbec, totes elles negres, i l’Albillo de les blanques. La major part del vi produït a la denominació és negre però també se’n vinifica de rosat. Hi hauran diferents catalogacions segons l’envelliment del vi i es veurà reflexat a l’etiqueta del producte.

Tinto Joven: Vi sense envelliment o criança inferior a 12 mesos. En aquesta categoria hi hauria els que s’anomenen popularment com a robles, que tenen entre 4 i 8 mesos d’envelliment.

Tinto Crianza: Envelliment no inferior a 24 mesos, 12 del quals han de ser en bótes de roure.

Tinto Reserva: Criança de 36 mesos, amb un mínim de 12 en bótes de roure.

Tinto Gran Reserva: Vi amb un envelliment total de 60 mesos, dels quals 24 seran en bótes de roure.

 

RESULTATS DE LA TEVA CERCA

(223 productes)
 
S'han trobat 223 productes
 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".