NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color vermell cirera amb reflexos violacis. Presenta una intensitat de capa mitjana. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas, és complexitat en el seu màxim estat. T'omple els sentits el seu ventall abismal de matisos de fruita, on es troba perfectament equilibrada amb notes de torrefactes. En copa, és un vi amb constant evolució, on la seva vivacitat i frescor són el segell principal d'aquesta gran casa.
GUST:
Entrada en boca densa, on et farceix les papi-les gustatives amb una infinitat de sensacions fruitals i cremoses. Tanins molt ben integrats que fan que el seu pas per boca sigui saborós i d'una elegància i equilibri com només podria ser una gran amb firma com és Arzuaga de la D.O Ribera del Duero.
MARIDATGE
És un vi perfecte per maridar amb una infinitat de plats i sabor. Embotits, barbacoa de carn, verdures a la brasa amb salsa i plats de pasta amb salses.
ET POT INTERESSAR
Fundada al començament dels 90 per la família Arzuaga-Navarro, els Cellers que porten el seu nom són un exemple de dedicació i passió per la terra i el vi. A Florentino Arzuaga li agraden els horitzons de Castella on encara es conserven espais en els quals la naturalesa i els animals viuen lliures de pertorbacions. Allà, i prop d'un Duero silenciós, Florentino va comprar una finca que, per la seva dimensió, té horitzó propi. Després van venir els ceps, el celler i després el vi; un negre com a ell li agradava: amb esquelet però elegant, rotund i complex alhora. Florentino Arzuaga porta en el seu ànim la tenacitat de l'emprenedor però amb la sensibilitat per l'estètica i la perfecció. Alhora que és un home senzill i tímid, també és capaç de situar un negre que porta el seu cognom en la més sumptuoses cartes de vins; i això en breu temps. El celler s'alça prop de l'Duero i adorna una carretera tan castellana com la que uneix Sòria amb Valladolid. Un cant a la pedra, sòlida i rústica amb evocació monacal per les seves arcades, torres als costats i, al centre, el campanar coronat per la penell dels vents. Fora la pedra i dins la càlida fusta de l'om donen la benvinguda a l'visitant i preparen el seu ànim per provar uns vins especials.
Arribats a el punt òptim de maduració, els raïms són veremats en caixes de 15Kg, després passaran per una taula de selecció i seran desrapats fins a la seva encube en dipòsits d'acer inoxidable, on després d'uns dies macerant en fred, fermentarán a uns 27ºC. Una criança de 16 mesos en bótes, 50% roure francès i 50% roure americà, fa que sigui un vi fi i subtil.
Puissant et long en bouche