ELS MEUS FILTRES Vi, Negre D.O. Empordà
PREU
   
TIPUS
VARIETATS
D.O. Empordà  

Vins negres denominació d'origen D.O. Empordà

La denominació d’origen Empordà es troba situada a la part nord-est de Catalunya. EL territori està distribuït entre dues comarques i 55 municipis. 35 municipis pertanyen al Alt Empordà i 20 són del Baix Empordà. La producció mitja anual es de 65.000 hectolitres de vi amb una superfície de vinya plantada d’ aproximadament 2000 hectàrees. En el seu inici la denominació s’anomenava Empordà-Costa Brava, en el 2006 es va eliminar la indicació Costa Brava.

Ampliar informació sobre la denominació d'origen D.O. Empordà

La regió de l’Empordà té un clima molt temperat i resulta molt adient pel bon creixement vegetatiu de la vinya, produint vins d’alta qualitat. Els hiverns són molt suaus amb ocasionals glaçades, els estius calorosos però temperats per la proximitat marítima. Les temperatures mitjanes anuals oscil·len entre els 14 i els 16ºC, els valors de la pluviometria al cap de l’any fluctuen sobre els 600 litres. La tramuntana és la característica climàtica de la zona, aquest vent del nord pot arribar a ratxes que superen els 120 quilòmetres hora però també manté a la vinya en un bon estat sanitari. Tot i la heterogeneïtat del sòls de l’Empordà, la major part de la vinya es troba en terrenys sorrencs pobres en matèria orgànica i de caràcter àcid. A la plana empordanesa hi hauran sòls de naturalesa més al·luvial i a les proximitats de les muntanyes trobarem terrenys amb més pissarra i granit. Les varietats de raïm negre tradicionals de l’Empordà són la Carinyena o també anomenada Samsó, i la Garnatxa Negra coneguda com Lledoner. També es cultiva l’Ull de Llebre, Syrah, Merlot i Cabernet Sauvignon. Els raïms blancs més plantats són la Garnatxa Blanca, Garnatxa Roja i Macabeu. Aquestes varietats blanques es complementen amb el Moscatell, Xarel·lo, Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gewurztraminer. Tot i la gran diversitat de vins que s’elaboren, destaca a la regió, la Garnatxa de l’Empordà, vi de licor dolç elaborat amb un mínim del 90% de Garnatxa Blanca o Roja i enfortit amb alcohol vínic que moltes vegades s’envelleix pel sistema de soleres.

 

RESULTATS DE LA TEVA CERCA

(148 productes)
 
S'han trobat 148 productes
 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".