NOTA DE TAST
Color
Vermell fosc, granat, molt viu, amb bona capa. Brillant.
AROMA:
Aroma a fruits negres, vermells amb confitura, melmelada d’aranyons, balsàmics, vegetals, molt complexe i amb bona potència aromàtica.
GUST:
Vi amb un cos molt agradable, amb personalitat però al mateix temps molt afinat pels seus 12 mesos en barrica. Torrats de qualitat.
MARIDATGE
Plats de potència gustativa alta, sabor i persistència, des de plats de caça, carns vermelles, arrossos caldosos, mar i muntanya.
ET POT INTERESSAR
La Cooperativa de Garriguella ha sabut unir esforços, creant i consolidant-se dins la comarca, ha esdevingut una de les entitats vitivinícoles més fortament arrelades i amb més tradició de la D.O. Empordà, ha aconseguit un projecte ambiciós el qual ha promogut la identitat com a poble de tradició vitivinícola, a més de donar relleu generacional al territori, les vinyes, i la gastronomia, convertint la regió en una de les zones eno-gastronòmiques més celebrades i representatives del país. Actualment, la Cooperativa compta amb 55 membres, des de l'any 1975 estan inscrits a la D.O. Empordà. Pas a pas, unint passat i present, tradició i innovació s'ha creat un nou projecte que reflexa la comarca, el paisatge i els orígens: Celler Gerisena.
Vi elaborat a partir de raïm veremat de forma manual en el seu moment òptim de maduració i estat sanitari, procedent de vinyes velles de muntanya, seleccionades per les seves qualitats organolèptiques i el seu baix rendiment. La fermentació/maceració del raïm es realitza a partir de la fermentació amb llevats seleccionats a temperatura controlada. Un cop realitza la fermentació malolàctica, es posa en barriques de roure francès durant 12 mesos amb bâtonnage de lies.