NOTA DE TAST
Color
Atractiu vermell intens amb ribet violaci.
AROMA:
De notable intensitat, aromes de fruita de bosc, caramel vermell, violetes i un fons herbaci.
GUST:
En l'atac i pas de boca és afruitat, notes de móres, regalèssia, i final herbaci. Un vi molt agradable, on reapareixen les notes de fruites vermelles i algun record làctic (nata). Ens deixa una sensació persistent en la fase gustativa, llarg en boca.
MARIDATGE
És un vi jove, potent i saborós, per tant un maridatge excel·lent seria amb xarcuteria, embotits típics de la zona, verdures a la brasa i carns fetes en barbacoa.
ET POT INTERESSAR
L' Empordà és una zona vinícola llegendària, on els grecs van ser els primers a introduir la cultura del vi i la vinya al voltant del 600 a.c. Mas Oller és una finca històrica situada al municipi de Torrent, a la comarca del Baix Empordà, amb vistes a les Illes Medes i les muralles de Pals, amb les terres repartides al voltant d'una masia del segle XVII. En els anys 50 del segle passat es van arrencar les vinyes i les oliveres per dedicar-se al monocultiu de cereal i l'explotació intensiva del ramat. Es conserven, però, les velles alzines, destinades a l'elaboració dels prestigiosos taps de la comarca. Des dels anys 70 el conjunt pertany a la família Esteva. L'any 2000, Carlos Esteva - propietari de prestigiós celler Can Ràfols dels Caus- decideix rescatar de l'oblit la finca familiar, rejovenint amb delicadesa la masia, ubicant el celler en el que va ser la Vaquerissa i replantant de vinyes del que havia estat la millor finca vinícola de Pals, amb el desig de produir nous vins de qualitat, partint de la tradició empordanesa, però innovant en molts detalls, des de la vinya fins al celler. Els vins de les primeres veremes, produïts per soques joves, es van vendre per la zona. Ara, les vinyes han adquirit l'edat suficient per produir la concentració de fruita que s'estava buscant. Avui dia, gairebé 400 anys després de la seva construcció, Mas Oller s'ha convertit en un celler de referència a la DO Empordà amb vins que s'elaboren des d'una filosofia que aposta per la singularitat i per l'expressió del lloc on neixen.
Una gran descoberta. Un vi espledid que es pot veure en qualsevol moment (amb o sense menjar).