NOTA DE TAST
Color
Net i brillant. Color cirera amb reflexos lleugerament granats. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas, expressa atractius aromes florals, on destaca una lavanda encisadora, que s'ensablen amb un perfecte equilibri amb encens. Es conjunten, amb cireres i gerds, tocs especiats i amb una mineralitat extraordinària, on el terroir és el màxim protagonista.
GUST:
En boca, es presenta molt ben estructurat, amb uns tanins fantàsticament madurs, saborós, tot amb un equilibri sensacional. Acabant sent llarg, persistent i amb una acidesa que el fa increïblement fresc.
MARIDATGE
Carns vermelles a la graella, carns vermelles rostides, civet, caça major, formatges curats, pernil ibèric de gla.
Temperatura de servei: Servir entre 16 i 18ºC.
ET POT INTERESSAR
Descendents de J. Palacios arriba al Bierzo el 1999 amb la il·lusió d'exalçar els encants vinícoles d'una regió d'absolut origen històric-religiós. Després de l'important domini romà (les mines d'or de Las Médulas), el Bierzo es converteix en parada de descans obligada en el dur pelegrinatge del camí cap a Santiago de Compostel·la, que tanta atracció va produir en el cristianisme europeu des del segle XI, i al qual acudien reis, prínceps i sants. És durant la seva màxima esplendor, a partir del segle XII, quan es desenvolupa un veritable assentament eclesiàstic a la regió, donant lloc a la convivència d'innombrables ordes religiosos. Serien aquests monjos del nord d'Europa que desenvoluparien aquesta especial viticultura que, amb la simbiosi de saviesa, precisió i temps, s'ha mantingut inalterable fins als nostres dies, oferint-nos la singularitat d'un raïm negre únic: La Mencía, i un patrimoni vitícola incomparable pel seu arrelament i personalitat.
Emplaçats vinícolament a l'atractiva vila de Corullón, Álvaro Palacios i el seu nebot Ricardo Pérez Palacios cultiven 15 hectàrees de vinya molt vella en propietat, seguint la disciplina de la biodinàmica a la recerca de la definició i la puresa. Aquestes vinyes es troben repartides en una seixantena de petites parcel·les amb exposicions molt diverses i sobre diferents escales d'altitud, a causa de l'orografia composta per vessants amb accentuades pendents. L'origen de la formació del sòl pertany al període càmbric inferior, caracteritzat per una estructura de pura roca pissarrosa laminar i gruixuda, molt mineral, amb quarsites, gresos i argiles, combinant una disposició horitzontal i obliqua respecte a terra, aspecte que accentua el caràcter del terrer. El clima continental d'influència atlàntica i la pluviometria, superior als 600 mm anuals, d'aquesta verda i muntanyosa regió, reflecteix la frescor i fragància en els seus vins d'important profunditat, volum i aquesta sensació viva i sucosa de polpa de cirera dins d'una textura i caràcter sedós i amable.