NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color cirera picota amb reflexos granats. Intensitat de mitjana/baixa. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Entrada en nas amb l'elegància com a tret distintiu. Es percep un vi fresc, i on els aromes de fruita afloren juntament amb els florals; gerds, maduixes silvestres, groselles vermelles, i móra fresca es troben en perfecta simbiosi amb els tocs de gessamí. Als minuts apareixen els matisos de la criança on culminen els especiats com el pebre i subtils tocs dolços de la branca de vainilla.
GUST:
En boca t'envolta el paladar la seva sedositat, d'entrada destaca per ser un Pinot Noir amb més caràcter i corpulència, però que, l'acidesa viva i fresca el porta a tenir un molt bon equilibri. Postgust llarg, fresc i persistent.
MARIDATGE
Ideal amb estofats de carn, carns a la brasa, plats amb salses cremoses, formatges de pasta tova, risottos, i plats de pasta amb verdures saltejades.
ET POT INTERESSAR
Apassionat de la naturalesa, perfeccionista i amb un profund afany de coneixement, Raül Bobet és un enòleg que ha portat la seva inquietud a les cotes més altes amb les seves vinyes en terres pirinenques. Sota la DO Costers de Segre, Castell d'Encús és el projecte més personal d'aquest enòleg de llarga trajectòria i responsable també dels vins de Ferrer Bobet.
Castell d'Encús es troba a uns 1000 metres d'altitud, en un entorn privilegiat que ofereix una bona exposició solar i una alta variació tèrmica entre el dia i la nit. Sobre terrenys franc calcaris de baix contingut orgànic, la finca compta amb 23 hectàrees de vinya de varietats com ara cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah, petit verdot, sauvignon blanc, riesling, Semillon i Albariño. Entre les seves parcel·les es troben a més nombrosos cups de fermentació excavats a les roques al segle XII que, en l'actualitat, s'estan reutilitzant en el procés fermentatiu al costat de les tines de fusta i d'acer inoxidable.
Al costat de la recuperació dels mètodes més antics i tradicionals, el celler es caracteritza també per l'ús de la tecnologia més avançada i una filosofia basada en la investigació i l'experimentació. Resultat de tot això són uns vins amb estil propi, frescos, complexos i de gran personalitat.
Verema manual amb petites caixes de 10 kg de raïm provinent exclusivament de la mateixa finca. El vi ha estat fermentat en tancs d'inoxidable i cups de pedra del segle XII. El 100% del vi ha realitzat la fermentació malolàctica en bóta de roure francès.
11.800 ampolles de 75 cl. i 50 magnums.
Aquest vi no ha estat ni filtrat ni estabilitzat i per tant poden aparèixer precipitats.
El vi millorarà en ampolla. Recomanem decantar.