NOTA DE TAST
Color
Intens color Robí-Granat amb reflexos violetes.
AROMA:
Registre aromàtic dolç i complex, ressaltant aromes a fruita vermella madura (cirera, pruna) i regalèssia, ben acoblats amb aromes a espècies i balsàmics; notes secundàries a fruita dolça / compotes.
GUST:
Per la seva agradable sedositat i complexitat que té, deixa un postgust molt notable per a un criança.
MARIDATGE
Ideal per aperitius i pinxos elaborats principalment amb embotits, carns i formatges; també casa bé amb peix blau o salmó fumat, i fins i tot amb postres elaborats amb xocolata negra. Un suggeriment és amb Galtes al vi negre.
Temperatura de servei 14º C.
ET POT INTERESSAR
EL CELLER
Cellers Altanza, situada a Fuenmayor (Rioja Alta), va néixer a l'octubre de 1998 amb un clar principi fundador: elaborar vins de qualitat, d'un estil més "vivaç" que el clàssic Rioja d'abans, i comercialitzar-los a un preu just. S'entén que la llarga tradició vitivinícola i enològica de la regió era motiu d'orgull havia de respectar-se en la seva essència. No obstant això, el gust dels consumidors nacionals i estrangers, cada vegada més ben informats, i les exigències d'higiene, qualitat i eficiència dels nostres temps indicaven clarament que les noves tecnologies havien d'estar presents en el procés d'elaboració des del principi.
Per tant, l'arquitectura del celler es concep també, al igual que el projecte, seguint un equilibri entre tradició i tecnologia.
La tradició no només es reflecteix en la bellesa de l'edifici central i els seus jardins, sinó també en l'elecció del seu varietal, l'ull de llebre, i en certs elements de el procés de vinificació, com les premses hidràuliques verticals o els tines de 22.000 litres de capacitat fets amb el roure que prové dels boscos centenaris de "Allier", a França. A més, cal assenyalar que la major part de les 7.500 bótes són de roure francès.
La tecnologia es reflecteix principalment en els dipòsits d'acer inoxidable de diferents mides dotats de camises de fred i calor per al control absolut de la temperatura durant les fermentacions. Tenen el seu propi laboratori i amb un boteller modern, que es manté a una temperatura constant.
Actualment la finca compta amb una extensió de 220 Has. de vinya i 60 d'olivar. Subministra la major part del raïm que es necessita; la resta es selecciona acuradament.
ELS VINS
Celler especialitzat en l'elaboració de reserves 100% ull de llebre, posteriorment es van incorporar dos criances, un blanc aromàtic i un rosat. En Altanza sempre es troben vins expressius, elegants i amables, amb una bona integració entre la bóta i la fruita i amb una marcada personalitat.
VALVARES DE ALTANZA
El criança més terruñista de Altanza és un vi de tall modern, concentrat, amb bona estructura i gran capacitat d'evolució en ampolla.
Varietat: 100% Ull de llebre.
Criança: 12 mesos en bótes noves de roure francès, posteriorment reposa 2 mesos en tines de roure francès Allier de 22 Hl.
Premis: Medalla d'Or- Mundusvini.
Medalla d'Or- Concurs Internacional de Lió.
91 Punts Peñín.