ca

VULL FILTRAR PER...

ELS MEUS FILTRES
  • Vi, Escumós D.O. Cava Gran Reserva Brut Nature
PREU
RECOMANACIONS
EN OFERTA
D.O. MÉS VENUDES
TIPUS DE VI
VARIETAT DE RAÏM
D.O. Cava  

Vins escumosos Gran Reserva Brut Nature denominació d'origen D.O. Cava

El cava i el Champagne s’elaboren amb el mateix mètode, anomenat mètode tradicional o champenoise. El nom del producte prové de la definició, de vi escumós elaborat pel sistema clàssic de fermentació en ampolla i envelliment en cava. Actualment és un dels sectors vitivinícoles més dinàmics amb una producció que ha superat els 220 milions d'ampolles a l'any, que arriben a consumidors de tot el món.

La zona d’elaboració del cava es centra principalment a la comarca del Penedès i especialment a la localitat de Sant Sadurní d'Anoia. Altres llocs d'Espanya on es permet la seva producció són a Requena (València), Haro i Grávalos (La Rioja) o Mendavia (Navarra), Extremadura (comarques de La Plata i Los Barros), Aragó i Aranda de Duero (Burgos).

Les varietats permeses per elaborar aquest escumós amb raïm blanc són el Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay i Malvasia (també coneguda com Subirat Parent). Amb raïm negre s’autoritza la Garnatxa Negra, Monastrell, Pinot Noir i Trepat.

Classificació del cava segons el seu temps de criança o envelliment en ampolla:

Cava: Envelliment de 9 mesos fins a 15 mesos.

Cava Reserva: Criança de 15 mesos fins a 30 mesos.

Cava Gran Reserva: Estada mínima en ampolla de 30 mesos.

Classificació del cava d’acord amb el contingut en sucres:

Brut Nature: de 0 a 3 grams per litre (sense addició de sucres).

Extra Brut: fins a 6 grams de sucre per litre.

Brut: fins a 12 grams per litre.

Extra Sec: entre 12 i 17 grams de sucre per litre.

Sec: entre 17 i 32 grams per litre.

Semi Sec: entre 32 i 50 grams per litre.

Dolç: més de 50 grams de sucre per litre.

64 Productes Filtrar
ORDENA-HO COM VULGUIS

Selecciona l'opció que més s'ajusti al que estàs buscant

JA HO TINC!