Gramona La Maca

Anyada:
2019
 
Calendari d'anyades
Tipus:
Blanc Jove
Capacitat:
0,75 L.
Graduació:
12,0º
Celler:
Caves Gramona
País:
Espanya
D.O:
D.O. Penedès
Varietats:
Al.lèrgens:
Conté sulfits
Vins D.O. Penedès   (Espanya - Catalunya)
Producte d'Agricultura Biodinàmica
Producte Ecològic
promoció REGAL
Foto Gramona La Maca vi blanc
  veure

Gramona La Maca

 
2017 92
2015 90
   
   
   
 
2018 89
   
   
   
   

INFORMACIÓ D'INTERÈS Gramona La Maca 2019

NOTA DE TAST

Color: Net, límpid i brillant. Color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Molt agradable a la vista.

Aroma: Entrada en nas de potència mitjana - alta. És franc i elegant, on les seves notes florals s'ajunten amb el seu caràcter de fruita i cítrics (poma, pera, nectarina i llima). S'expressen records herbacis d'anisats que li aporten al vi la sensació més balsàmica, on entren amb una bona balança amb els aromes subtils de llevats per al seu treball en lies.

Gust: Entrada en boca fresca i amb subtilesa. Varietal de Macabeu on el seu treball en lies li confereix una textura sedosa. Final sec, llarg i amb molt bona estructura.

MARIDATGE

Peixos, mariscs, formatges de fortalesa mitjana, conserves. Resulta molt adequat per acompanyar aperitius i tapes gràcies a la seva frescor i versatilitat.

INFORMACIÓ ADDICIONAL

"Gramona treballa les seves terres ininterrompudament des de mitjans del segle XIX. Sis generacions d'una família de tradició vitivinícola que durant anys ha treballat amb respecte i passió per la terra i amb un segell de qualitat indiscutible. Fidels a una filosofia sostenible per al nostre entorn, Es recorra a l'agricultura biodinàmica per al cultiu de vinyes i per a l'elaboració dels vins i escumosos"

Viticultura ecològica i biodinàmica:

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la terra i al seu hàbitat. No s' apliquen herbicides ni pesticides químics, es fan servir recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l'equilibri de l'entorn i es mantenen cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos. A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l'ecologia, es vivifiquen les vinyes i es busca elevar els seus nivells de biodiversitat: s' apliquen infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i s' elaboren els propis preparats i el propi compost animal i vegetal a partir del hort de plantes medicinals i de la granja de vaques, ovelles i cavalls.

Elaboració:

Recol·lectem manualment, fem servir taula de selecció i entrada del raïm per gravetat. Refredament del raïm, premsat del raïm sencer i fraccionat meticulós del most. Maceració d’entre 0ºC i 5ºC amb les lies (fins a un 20%) obtingudes de les decantacions procedents de macabeus emprats per a l’elaboració dels nostres escumosos. Durant la fermentació, s’incorporen aquests apreciats precursors que havien estat preservats en fred. La maceració dura de 2 a 3 setmanes. Fermenta en barriques de diversos usos (més de 10 anys), no busquem aportació de la fusta però sí una lleugera mineralització. El vi passa 6 mesos a l’ampolla.

RECONEIXEMENTS:

- Vivir el Vino La Guía. 93 punts.

- Guía Peñín. 92 punts

- Guía de Vinos Gourmet. 90 punts

- La Guía de Vins de Catalunya. 9,45 punts.

- Anuario de Vinos El País. 91 punts.

Gramona La Maca, vi blanc D.O. Penedès, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".