La viticultura del país està delimitada pels rius Douro (Duero) i el Tejo (Tajo), existeixen tres regions vitícoles amb diferents característiques.
Regió del nord: Zona de caràcter muntanyós i vorejada pel riu Duero. Destaca la denominació de Vinho Verde, la més extensa del país on s’elabora principalment vins blancs joves i de gran frescor, produïts amb varietats de raïm Albariño o Loureiro. Per altra banda hi ha els vins de Porto, vins de licor mundialment famosos vinificats amb varietats negres com la Touriga Nacional o la Tinta Roriz (Tempranillo) entre d’altres.
Regió central: Terra compresa entre els dos grans rius del país i gran zona de vins negres. Famosos són els vins de Dao, amb sòls de granit i un perfil de negre amb cos i bona expressivitat. També hi ha la regió de Bairrada on la varietat negre Baga és la protagonista d’uns vins de caràcter afruitat i notable estructura.
Regió del sud: La particular zona de Setúbal localitzada entre el riu Tajo i el Sado, produeix un prestigiós vi dolç vinificat principalment amb la varietat blanca Moscatell, aquest s’envellirà en períodes des de 5 a 20 anys en bótes de roure. Ocupant una tercera part de Portugal hi han les planes de Alentejo, on destaquen el vins negres fermentats amb Tina Roriz, Moreto i Trincadeira.
No perdis l'oportunitat i rep abans que ningú totes les nostres ofertes, novetats i promocions.
Revisa la safata d'entrada o la carpeta de correu no desitjat i activa la teva subscripció per rebre les nostres ofertes, novetats i promocions.