NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color groc pàl·lid amb reflexos allimonats. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Molt expressiu, cítrics -pell de mandarina i taronja- nespra, préssec en almívar. Flor de taronger sobre un subtil fons de mel i herbes aromàtiques, romaní, farigola i menta.
GUST:
Entrada amable, lleuger amb gran presència de fruita. Final molt refrescant que equilibra la dolçor i convida a beure un altre glop.
MARIDATGE
Macedònies, crema pastissera, cassoletes de fruites fresques, merengues, carpaccio de pinya. Mousse de papaia. Flam de mango. La seva acidesa li permet d'altres possibilitats com els foies i formatges especialment de pasta tova. Resulta ideal com a vi de mitja tarda per beure "només "amb una bona conversa.
Per a realçar la bellesa d'aquest vi suggerim servir-lo entre 7 °C i 9 °C.
ET POT INTERESSAR
Viticultura ecològica i biodinàmica:
Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos. A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes Elaboració:medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.
Elaboració:
Gramona Vi de Glass s’elabora des de 1997. Actualment, i després d’anys d’investigacions, aquest vi s’elabora amb un nou prototip alimentat per dues càmeres congeladores que treballen a -15ºC amb ajuda de nitrogen líquid, això millora la congelació del raïm, aconseguint més celeritat i homogeneïtat en el procés. El most roman en el dipòsit d’acer inoxidable durant 2 mesos i mig fermentant. Aquesta fermentació pren més temps de l’habitual, per l’elevada concentració de sucre. S’obtenen vins afruitats molt concentrats, dolços i refrescants al mateix temps.
RECONEIXEMENTS:
- Guía de Vinos Gourmets 2014 - 2005. Destacant entre les etiquetes dels millors vins.
- Guía Peñín 2014-2011. + 90 punts. Posicionant-se entre els millors vins de la Guia.
- Anuario de Vinos Ed. El País 2010, 2012. 90 punts.
- L’Acadèmia Tastavins del Penedès 2012. Medalla d’Or.
- Guía TodoVino 2012. 90 punts.
- Guía Repsol. 92 punts.
el mejor de todos con diferencia