MARIDATGE
D'aperitiu ideal, d'entrada amb plats lleugers, amb peixos i marisc en general, especialment les preparacions amb salses o en forma de mousse. Perfecte per les celebracions, amb canapès, caviar, foie, etc. Farà sens dubte que el maridatge sigui sensacional.
ET POT INTERESSAR
La Maison Pierre Mignon està situada a Le Breuil, bressol del Pinot Meunier, a la Vall-de-Marne. Procedent d'un llarg llinatge de Viticultors, des de fa 5 generacions, la Maison Pierre Mignon elabora Xampanys d'Excepció dins el més pur respecte de les tradicions, alhora que privilegia la innovació.
La vinya de 16 hectàrees s'estén entre els millors «crus de la Champagne» (la Vall-de-Marne, la «Côte des Blancs», la regió de Epernay). La varietat de vinya està formada en la seva majoria de Pinot Meunier (60%) i es completa amb el Chardonnay present en el 30% de les parcel·les i el Pinot Noir que cobreix el 10% de l'explotació.
La singularitat i diversitat dels terrers permeten elaborar Grans Xampanys de caràcter.
La zona de producció oficial de Champagne comprèn 35.280 hectàrees. I en ella i 357 municipis classificats: eren 319 fins que el 2008 hi va haver una ampliació de la zona de producció. Aquesta classificació és coneguda com a Echèlle des Crus o sistema de qualificació per a determinar els preus del raïm a la zona de Champagne. Aquesta llei va delimitar la vinya classificant-lo en GRAND CRU, PREMIER CRU I CRU, en funció de la història vitícola de cada poble i la qualitat de les seves vinyes. Això va donar sentit al concepte terroir, ja que cada vinya és diferent i ve determinat per un perfil únic en funció del sòl, alçada, inclinació i orientació.