NOTA DE TAST
Color
Net i brillant. Color granat amb reflexos vermellosos i amb molt bona intensitat de capa. Agradable a la vista.
AROMA:
Entrada en nas on de principi, s'aprecien certes notes de reducció (completament normal a l'obrir l'ampolla) però aviat s'esvaeixen a l'aire, i on cal destacar que no són cap defecte sinó una de les seves màximes virtuts. On ens dirigeix i ens porta a una riquesa i desenvolupament dels aromes espectacular, donant pas a un perfum de fruita negre madura, molt ben fusionada amb notes de cuir, cafè i xocolata, juntament amb sensacions terroses i balsàmiques molt subtils.
GUST:
En boca, es presenta amable, franc i sincer i on s'expressa amb tota la naturalitat, ja que, aconsegueixen plasmar l'essència de les varietats i del "terroir". Té una gran estructura que l'acompanya una textura lleugerament avellutada de sabor intens i amb uns tanins dolços que s'equilibren amb un conjunt meravellosament complet. Tenim a les nostres mans un vi amb una personalitat esclatant.
MARIDATGE
Un vi perfecte per la nostra gastronomia. On marida a la perfecció amb canelons, carns estofades, vedella amb bolets, civet de senglar. Plats amb una potència gustativa elevada.
ET POT INTERESSAR
Pas Curtei impacta i sorprèn en molts aspectes. Sorprèn la seva qualitat i sorprèn el seu estil, un vi més aviat de guarda que contrasta amb el seu preu. Sorprèn el seu cupatge, amb un 20% de carinyena ... Al Penedès! Doncs sí, d'uns ceps vells que el besavi d'Irene ja conreava. Sorprèn la intensitat i densitat del seu color, quan sabem que realitzen maceracions molt curtes; el secret, ens expliquen, rau en la cura de la vinya, controlant els rendiments mitjançant veremes en verd per assegurar una perfecta maduració de pells i llavors. Sorprèn la seva elaboració: utilitzen dipòsits d'un diàmetre menor a l'habitual i s'omplen les bótes setmanalment per mantenir el most i el vi sempre en un entorn reductor o, cosa que és el mateix, per evitar al màxim el contacte amb l'oxigen; i utilitzen bótes de roure de Borgonya, una fusta que influeix menys sobre el caràcter del vi. Irene i Laurent es declaren deixebles i admiradors dels viticultors de la Borgonya i tot el que fan així ho demostra. Per tot això i més, sorprèn el preu de cada ampolla del Pas Curtei.
Pas Curtei és un vi únic al Penedès. Almenys, ho és avui. En aquesta zona s'està realitzant un gran treball en blancs però en negres, ara per ara, els vins d'Alemany i Corrió es desmarquen amb diferència. El vi insígnia del celler és Sot Lefriec i Pas Curtei va ser concebut per a ser el vi de perfil accessible del celler, a un preu més assequible. Quan ho provin, coincidiran amb nosaltres en què només van aconseguir totalment un dels objectius, el del preu -una cosa que els honra, per descomptat, no al contrari-, perquè si bé és obvi que és més accessible que Sot Lefriec, el Pas Curtei té igualment un perfil de gran vi i mereix ser tractat com a tal.