Clos de l'Obac

Anyada:
2005, Excel.lent
 
Calendari d'anyades
Tipus:
Negre Alta Expressió
Capacitat:
0,75 L.
Graduació:
14,5º
Celler:
Costers Del Siurana
País:
Espanya
D.O:
D.O.Q. Priorat
Varietats:
Cabernet Sauvignon, Carinyena / Mazuelo, Garnatxa Negra, Merlot, Syrah
Al.lèrgens:
Conté sulfits
Vins D.O.Q. Priorat   (Espanya - Catalunya)
Foto Clos de l'Obac vi negre

Clos de l'Obac

 
   
   
   
   
   
 
2011 90
   
   
   
   

INFORMACIÓ D'INTERÈS Clos de l'Obac 2005

NOTA DE TAST

Color: Net i brillant. De color cirera fosc amb reflexos violacis. Intensitat de capa mitjana. Molt agradable a la vista.

Aroma: Entrada en nas fantàstica, amb un equilibri perfecte entre la complexitat i la intensitat. Notes dolces de la millor fruita negra madura, com la cirera i móra. I on la mineralitat s'expressa de la millor forma possible, caracteritzant el terroir tan únic i personal com la llicorella.

Gust: Entrada en boca molt equilibrada, on les seves notes t'envolten el paladar de la millor forma possible. És complex i molt estructurat, amb un final llarg i molt persistent i on les notes d'espècies i els tocs subtils de cacau et deixen la millor experiència.

MARIDATGE

Aconsellem acompanyar- lo amb plats de carns vermelles rostides, plats de caça, estofats i plats amb certa potència gustativa.

INFORMACIÓ ADDICIONAL

El matrimoni del periodista Carles Pastrana (Tarragona), i de l'enòloga Mariona Jarque (Barcelona), es proposen, a finals dels anys setanta, l'aventura de la seva vida dedicant el seu futur familiar i professional al projecte de recuperació dels vins Priorat i la posterior projecció d'aquests vins a escala internacional. Trenta anys després d'aquells inicis, juntament amb els seus dos fills Guillem i Iona, futur essencial d'aquesta història, han consolidat un projecte que avui és conegut arreu del món.

El 1979, Carles Pastrana i Mariona Jarque recuperen la tradició vinícola familiar iniciant una llarga aventura que pretén rescatar els antics vins cartoixans al cor de les terres que van ser tutelades pels antics priors d'Escaladei, monestir situat a la comarca del Priorat. Creen les propietats Clos de l'Obac i Miserere, replantant les vinyes en els marges del riu Siurana al prelitoral sud de Catalunya, i constitueixen el celler Clos de l'Obac. A partir de 1989 elaboren els primers vins i Clos de l'Obac és considerat per la Guia Mundial un dels 150 millors vins del món.

Al sud de Catalunya, entre la serralada litoral i prelitoral, el Priorat és una terra de turons i vessants orientats als quatre punts cardinals, que tenen una alçada mitjana de 350 metres, i que estan formats per rics substrats pissarrosos situats a banda i banda del riu Siurana. En aquesta geografia dura, els cultius es beneficien d'un sòl extraordinàriament ric i d'un microclima que genera la imponent Serra del Montsant, barrera natural de 1166 metres que regula la temperatura de la comarca, posant-la a resguard de les inclemències del nord. El conjunt, clima orografia, i terrer (llicorella) confereixen unes acusades característiques organolèptiques diferencials que donen al vi Priorat la personalitat única de la qual parlen enòlegs i sommeliers de tot el món.

Per als vins Clos de l'Obac i Miserere es fan servir varietats de Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Ull de llebre i Carinyena; i Garnatxa blanca, Macabeu, Xarel • lo i moscatell d'Alexandria, pera el blanc Kyrie.

Els vins de Costers del Siurana, passen per un procés de criança extremadament precís i molt cuidat. Un cop el vi està acabat, i depenent de la temperatura exterior, durant tres o quatre mesos es deixa reposar dins les tines de fermentació i estoc en contacte amb el fred intens de l'hivern per tal de provocar la primera estabilització natural sense necessitat de fer servir tines isotèrmiques i pales de remogut.

Posteriorment, el vi, sempre per gravetat, és transvasat a la sala de criança en bótes de roure francès de les varietats Limousin, Allier i Nevers, on romandrà entre deu i quinze mesos segons les característiques de l'anyada. Durant aquest temps se li sotmet a decantacions a través de transvasaments manuals controlats a vela, per tal de separar i treure regularment les mares que es van dipositant en el fons de les bótes i que poden embrutar el vi alterándole els bons gustos i aromes. Durant els mesos de criança, les bótes són exposades al fred hivern prioratí per tal de provocar en el vi una segona estabilització natural, aprofitant aquest moment per dur a terme les clarificacions manuals amb clara d'ous frescos, bóta a bóta.

Clos de l'Obac, vi negre D.O.Q. Priorat, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".