NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color groc pàl.lid amb reflexos daurats. Bombolla fina i elegant. Molt agradable a la vista.
AROMA:
En nas destaca la seva intensitat mitjana. Apareixen notes inconfusibles de fruita blanca (pera d'aigua), i els aromes més varietals de la varietat, on amb tota la força sobresurten els litxis, pètals de rosa, els tocs dolços de préssec en almívar i les herbes aromàtiques.
GUST:
Et sedueix des de el primer moment. Amb un atac fresc i sedós aconsegueix harmonitzar-se amb una sensació de dolçor lleugerament avellutada. Tornant en el paladar els records de la fruita que es presentava en nas. Final fresc i llaminer.
MARIDATGE
Recomanem beure-ho molt fred, al voltant dels 6°. Ideal per prendre amb les postres especialment aquells on la fruita sigui la protagonista. També amb formatges i codony. Un company ideal de sobretaula.
ET POT INTERESSAR
Viticultura ecològica i biodinàmica:
Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l'equilibri de l'entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos. A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l'ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.
Elaboració:
El vi comença la seva elaboració com el Vi de Glass, que s'elabora des de 1997, anteriorment sota el nom de Vi de Gel. El procés ha anat variant amb el temps d'acord amb una premissa: l'extracció de l'essència, que representa la part més noble del raïm. Actualment, i després d'anys d'investigacions, s'elabora amb un prototip alimentat de nitrogen líquid. De la mateixa manera que les més prestigioses cuines d'avantguarda se serveixen del nitrogen per crear les més sublims propostes gastronòmiques. Per tal d'aconseguir el resultat frizzante, es realitza una segona fermentació d'una part dels seus sucres. Es tracta d'un vi dolç de fred, una nova categoria legal que s'ha incorporat recentment a la Denominació d'Origen Penedès, gràcies a les investigacions de Gramona.
Producció il·limitada de 4.408 ampolles.