Pajzos Tokaji 5 Puttonyos

Anyada:
2014
Tipus:
Generós Tokaj
Capacitat:
0,50 L.
Graduació:
10,5º
Celler:
Chateau Pajzos
País:
Hongria
Varietats:
Al.lèrgens:
Conté sulfits
Foto Pajzos Tokaji 5 Puttonyos vi generós

Pajzos Tokaji 5 Puttonyos

 
   
   
   
   
   
 
2007 89
2005 91
2002 89
1999 92
1993 91

INFORMACIÓ D'INTERÈS Pajzos Tokaji 5 Puttonyos 2014

NOTA DE TAST

Color: Color or vell, molt daurat, amb reflexos ambarins, dens a la copa.

Aroma: És un vi de gran complexitat aromàtica, amb notes de fruita gebrada, raïm madur, poma caramelitzada, amb lleuger toc tancat, de reducció, que li confereix la seva llarga estada en ampolla de manera que amb oxigenació millorarà.

Gust: En boca cal ressaltar la seva gran frescor i acidesa, fent el seu pas per boca extremadament agradable, la seva dolçor no satura el paladar, no és per res embafador, però si sedós i concentrat. És un elixir de raïm i mel, amb lleus sensacions de pell de taronja i algun punt cítric.

MARIDATGE

És un vi per gaudir en tots i amb tots els sentits. Ideal amb postres de fruites (semi-dolces, cuites, confitades) i amb pastisseria selecta; també podem degustar-lo com a aperitiu o primer plat amb maridatges més arriscats.

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Al cor d'aquesta llegendària regió de Tokaj, a Hongria, el purista Jean-Louis Laborde va anar a establir-se el 1992, amb l'adquisició del Castell de Pajzos, que va arribar directament des de l'Estat hongarès i Chateau Megye, comprat el 2000 amb el seu cellers que s'estenen per diversos quilòmetres en diversos nivells situats per sota de la residència, que abans pertanyia al Príncep Rakoczi.
Aquesta zona es caracteritza per quatre elements principals: la protecció al nord que en fa la serra Zemplén, una posició al sud-sud-oest vents càlids que bufen des de la humitat normal, constant generada per 2 rius, el Tisza i el Bodrog, i els estius indis que són sovint llargs i molt assolellat. Aquests 4 factors que contribueixen específicament al desenvolupament de la podridura noble "Botrytis cinerea", la base per l'estil característic dels vins d'aquesta regió.
Les dues finques supervisat pel Sr Maxime Belrepayre, en col.laboració total i permanent amb Jean-Louis Laborde, es gestionen amb la mateixa coordinació de personal i mitjans tecnològics.
Els vins Tokaj Aszú són vins de raïm no botritizats que es refermenten amb pasta dels raïms botritizats: de 3 a 6 puttonyos, unitat de mesura de 25 quilos de pasta per cada 136 litres.

Pajzos Tokaji 5 Puttonyos, vi generós, és un dels més de 9000 productes que trobaràs a la nostra botiga online.

 
NECESSITES AJUDA?

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".