NOTA DE TAST
Color
Color groc palla amb tons verds - daurats. Bombolla fina i persistent, amb la corona sedosa i delicada. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Entrada en nas amb molt bona frescor i intensitat., on recorda la fruita groga com el préssec de vinya i albercoc madur amb certes notes de llevats.
GUST:
Entrada molt agradable amb bona sensació de sedositat. Molt llarg i perdurable en boca amb notes de brioixeria fresca. Final molt rodó que invita sens dubte, a beure un altre copa.
MARIDATGE
La seva versatilitat el fa perfecte per acompanyar qualsevol àpat de principi a final, però si voleu crear una harmonia perfecte, aquí posem uns quants exemples: Pollastre de pota negre al forn amb parmentier de patata, canelons farcits de bolets i gambes amb beixamel trufada, carpaccio d'ou de reig amb làmines de foie, carpaccio de bacallà amb olivada negre i per finalitzar, les típiques i sensacionals catànies.
ET POT INTERESSAR
A principis de la dècada dels 80, Maria Rigol Ordi, que trobava a faltar els caves de la família que l’havien acompanyat al llarg de tota la vida, decideix començar a elaborar els seus propis caves. Juntament amb el seu fill, Francesc Manobens Rigol, inicien una discreta producció al celler de casa seva, al bell mig del poble de Sant Sadurní d’Anoia. Maria Rigol ha estat estretament vinculada al món del cava des de la infància: el seu avi, Modest Rigol Tubella, que es dedicava a la comercialització de vins, ja es va introduir l’any 1897 en el món de l’elaboració del que en aquella època es coneixia com a “xampany”.
Per això, els nostres caves expressen el desig de preservar una herència familiar i la voluntat d’elaborar un producte de qualitat tot recuperant els cupatges tradicionals de les varietats penedesenques i apostant per les llargues criances.
Apostem per elaborar els caves únicament amb vins flor —el most de la primera premsada— que són excel·lents per obtenir caves amb una llarga criança. Cooperem en cada etapa del cicle de la vinya i controlem amb rigor el procés de transformació del raïm en vi base conscients que, només així, podem garantir el compromís de qualitat que volem aconseguir.
Seleccionem viticultors de tot l’extens territori del Gran Penedès, la qual cosa ens permet captar tota l’essència i la riquesa d’aquest territori únic que dóna vida a caves i vins amb una gran singularitat i personalitat.
Tot i que treballem fonamentalment amb les varietats autòctones del Penedès, el macabeu, el xarel·lo i la parellada, hem emprès un nou projecte que introdueix el concepte de microtiratge, és a dir, l’elaboració de petites produccions experimentals de caves monovarietals i cupatges amb noves varietats, amb l’objectiu d’aconseguir, alhora, productes singulars i innovadors.
En qualsevol cas, però, en el procés d’elaboració ens mantenim sempre fidels a les maneres de fer clàssiques que conserven el remogut manual, el degollament a mà i el requisit indispensable per obtenir els millors caves, donar temps al temps.
Bona qualitat preu