NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color groc palla amb reflexos daurats. Perlatge fi i persistent. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Entrada en nas majestuosa, on la intensitat i l'expressivitat omplen la copa amb el seu ventall aromàtic. Apareixen notes de fruita de pinyol madura, on el préssec, albercoc i la poma sobre surten juntament amb els tocs de les herbes mediterrànies, com el romaní i la farigola. Tot seguit, i amb l'evolució corresponent en copa, afloren les notes pronunciades de la mateixa criança: fruits secs, torrats, i notes especiades.
GUST:
Entrada en boca poderosa, elegant i amb una gran estructura. Les bombolles fines recorren el paladar deixant una textura lleugerament avellutada que li confereix una frescor i verticalitat excepcional. Postgust mineral i fresc.
MARIDATGE
Es tracta d'un vi plenament gastronòmic. Gràcies a l'equilibri entre estructura, cremositat i frescor, harmonitza amb una infinitat de matèries primeres i elaboracions. Pernil ibèric, foie o carns fredes. Mariscs, peixos, carns blanques, arrossos, fins i tot també alguns plats de cullera. Paelles, marmitakos i risottos. Per tal de realçar la bellesa d'aquest vi, suggerim servir-lo entre 8 °C i 10 °C i beure'l en copa àmplia per afavorir l'oxigenació i la seva expressivitat. Gramona III Lustros es pot beure ara o, si es conserva en condicions adequades, es podrà gaudir en el futur.
ET POT INTERESSAR
"Gramona treballa les seves terres ininterrompudament des de mitjans del segle XIX. Sis generacions d'una família de tradició vitivinícola que durant anys ha treballat amb respecte i passió per la terra i amb un segell de qualitat indiscutible. Fidels a una filosofia sostenible per al nostre entorn, recorrem a l'agricultura biodinàmica per al cultiu de les nostres vinyes i per a l'elaboració dels nostres vins i escumosos"
Elaboració:
Ens responsabilitzem de cada pas de l'elaboració dels nostres vins, des del camp fins a l'ampolla. Collim el raïm manualment, utilitzem taula de selecció, entrem el raïm per gravetat i el premsem sencer. Aquest cava té un període de criança de més de 70 mesos. Procés 100% artesanal. Durant el temps de repòs en el silenci de la cava, fem servir tap de suro, que possibilita les més llargues criances. Ús de pupitres. El remogut i el degollament s'efectuen manualment. Brut Nature, caràcter de la terra i del seu entorn. Sense sucres afegits.
Finca Font de Jui:
Finca Font de Jui La Finca Font de Jui consta de 22,5 hectàrees. De les quals 15 són de Xarel·lo i 7,5 de Macabeu. S'estenen entre el Riu Anoia (La Plana, a 100mts sobre el nivell del mar) fins al turó de Mas Escorpí (a 350mts sobre el nivell del mar), que domina el poble de Sant Sadurní, i el seu pendent d'orientació sud. Amb un sòl de composició argilós-calcari, amb plaques de sorra al costat del riu i amb profusió de roca a la zona més alta i seca. Gramona treballa la Finca, com totes les seves terres, amb filosofia ecològica i biodinàmica. És una Finca de concepte bordelès, el concepte "Chateau", que agrupa parcel·les de més d'una varietat, considerades indispensables per a la identitat del vi, als voltants del Celler Batlle, que se situa enmig d'aquest territori delimitat.
RECONEIXEMENTS:
- Guia Peñín 2020. Gramona III Lustros obté 94 punts en aquesta guia, la més reconeguda al sector del món de parla hispana.
- Guia de Vins de Catalunya 2020. Gramona III Lustros obté 9.74 punts després d’un rigorós tast a cegues fet per un grup expert.
- Guía de Vinos Gourmet 2020. Gramona III Lustros obté 94 punts. La puntuació és el resultat d’un tast a cegues a càrrec d’un grup expert de tastadors.
- Wine Advocate. 93 punts.
- Guia Proensa 2020. Una de las guies deganes d’ Espanya atorga 93 punts a Gramona III Lustros.
- Decanter World Wine Awards 2020. Medalla d’Or amb 96 punts.
- Jancis Robinson 2020. III Lustros obté 18 punts. Tastat a cegues per Ferran Centelles: “Deliciós”.
- Anuario de Vinos de El País. 95 punts.
- Millor Escumos de l’Any a l’AEPEV (Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi) 2015.
Bon producte i amb un bon preu