NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color groc intens amb reflexes verdosos. Bombolla fina i persistent. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Presenta una bona maduresa en nas. Intens i dinàmic amb una elegància vestida de subtilitat extraordinària. Aromes de poma golden, pinya i nectarina es fusionen per oferir-nos la part més fresca i cítrica amb la pell de llima. Acompanyen les notes més làctiques de pastisseria, la mantega i la molla de pa que finalitzen amb els tons més torrats de la criança.
GUST:
Entrada en boca fresca i amb bona voluminositat. Acidesa viva on s'enllaça amb una cremositat present. Bombolla fina i molt agradable, i on en el retro-gust apareix la fruita blanca madura i punxants records de fruits secs.
MARIDATGE
Tot tipus de marisc, especialment les ostres, formatges, embotits, foies. Aquest cava et farà gaudir dels més exquisits menjars.
ET POT INTERESSAR
"Gramona treballa les seves terres ininterrompudament des de mitjans del segle XIX. Sis generacions d'una família de tradició vitivinícola que durant anys ha treballat amb respecte i passió per la terra i amb un segell de qualitat indiscutible. Fidels a una filosofia sostenible per al nostre entorn, recorrem a l'agricultura biodinàmica per al cultiu de les nostres vinyes i per a l'elaboració dels nostres vins i escumosos"
Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos. A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.
Vinificació:
Després d’un intens treball en la recerca de la maduresa òptima, es procedeix a la verema manual en caixes de 20 kg. Els raïms van a la taula de selecció, entrada per gravetat, es premsen sencers, obtenint només un 35% d’extracció, separant meticulosament les fraccions. Criança en rima de més de 48 mesos, el que representa més temps del requerit per al Consell Regulador. Procés 100% artesanal. Durant el temps de repòs i en el silenci de la cava utilitzem el tap de suro natural que possibilita les més llargues criances. Utilitzem pupitres. El remogut i el degollament es fan manualment. Dosatge moderat d’aproximadament 6 grams per litre. El licor d’expedició prové de la solera centenària. Art que respon a una tradició familiar generacional
Per gaudir al màxim d’aquest vi, suggerim servir-lo entre 8ºC i 10ºC.
EXCELENT