Principia Mathematica
- Anyada:
- 2019
- Calendari d'anyades
- Tipus:
- Blanc Criança
- Capacitat:
- 0,75 L.
- Graduació:
- 12,5º
- Celler:
- Alemany I Corrio
- País:
- Espanya
- D.O:
- D.O. Penedès
- Varietats:
- Xarel·lo
- Al.lèrgens:
- Conté sulfits

-
Stock
DISPONIBLE -
Has tastat aquest producte?

Principia Mathematica
INFORMACIÓ D'INTERÈS Principia Mathematica 2019
NOTA DE TAST
Color: Net, límpid i brillant. Color groc amb reflexos lleugerament daurats. Molt agradable a la vista.
Aroma: En nas, ens dóna la benvinguda els aromes de pell de llimona confitada i de préssec madur, on es barregen amb notes herbàcies que s'aglutinen amb matisos elegants i discrets de fusta, resultat de la seva petita criança en bótes. Amb una bona decantació, els aromes secundaris es fonen donant pas a una sotilesa i elegància en nas, en què només els grans vins poden ser dignes de tal complexitat.
Gust: Entrada en boca on el vi és mostra amb tota la seva sinceritat i transparència, i on els llevats s'expressen abans d'apropar els llavis a la copa. Paral·lelament, desfilen un seguit de bombolles que agilitzen el seu pas cremós i en les que desenvolupen un vi infinitament elegant i delicat amb una acidesa incalculablement seductora.
MARIDATGE
La seva complexitat el fa ideal per poder maridar-lo amb plats de mar. Qualsevol estil de peix amb coccions tan diverses que poden anar des de a la planxa, forn i salses... Marisc, Arrossos de mar i muntanya. Plats de gastronomia italiana; raviolis de salmó amb crema de llet i parmesà, amanides variades...
INFORMACIÓ ADDICIONAL
Principia Mathematica és un vi blanc elaborat a la DO Penedès per Alemany i Corrio a Vilafranca del Penedès, Barcelona.
Irene Alemany i Laurent Corrio es van conèixer a la Borgonya mentre estudiaven enologia. La seva passió per aquest món va fer que creessin el 1999 el primer celler de garatge del Penedès.
La vinya d'una única parcel·la aquesta situada a Sant Pere de Molanta (Alt Penedès) i aquesta plantat amb la varietat Xarel·lo amb una edat de 30 anys.
Principia Mathematica s'elabora amb un premsat directe, fermenta en bótes de 228 i 700 litres de roure francès nou. Dos terços es crien en les mateixes bótes i la resta en dipòsits d'acer inoxidable.