NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color groc palla amb reflexos daurats. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Primer contacte en copa on es presenta aromàticament molt complex. Apareixen les notes de pera i cítrics juntament amb les notes balsàmiques i florals, als minuts els aromes de la mateixa criança agafaran el relleu, on la regalèssia, les empireumàtiques dels torrats amb la mel i els records minerals despuntaran amb força.
GUST:
Entrada en boca on l'elegància és la gran protagonista. De paladar fi i delicat però amb un sabor i personalitat d'un equilibri magistral. Cremós i amb una acidesa molt viva. De final llarg i persistent.
MARIDATGE
Peix i marisc al forn o en salses lleugeres, foie-gras, fumats, productes de xarcuteria de qualitat i formatges de pasta tova i curats.
ET POT INTERESSAR
Un petit celler que comença el 2004 recuperant una petita parcel·la al terme de Torrelavit (la Vinya dels Taus), al Penedès, i que es compromet a dur a terme una filosofia de la feina centrada en la vinya des del seu primer dia, mimant el raïm perquè pugui oferir tot el seu sabor i profunditat, i sense més intervenció posterior que la d'un escrupolós cura en celler.
A partir de la collita de 2005, Enric Soler i el seu equip treballen la vinya segons els principis biodinàmics i es defineix com un celler elaborador exclusivament de vins blancs i focalitzada en les múltiples expressions de la xarel·lo, que al seu entendre és una varietat noble que encara té molt per mostrar.
Segons els egipcis, Nun era un ens desconegut a què atribuïen tot origen, tant el caos com l'opulència, el dia o la nit. Així va néixer Nun a Cal Raspallet, amb la voluntat de recuperar uns vells vinyes familiars amb ceps de més de 65 anys de la petita finca La Vinya dels Taus, de tan sols 0,9 ha, una vinya-jardí als ulls de tot visitant.
Nun va ser dels primers grans blancs en desvetllar la particularitat d'un varietal tan característic del Penedès com és el raïm xarel·lo i des de llavors s'ha erigit com el gran blanc clàssic de xarel·lo, un vi que arriba a la seva màxima expressió amb diversos anys en ampolla.
Enric Soler és un viticultor meticulós, ferm defensor de la feina no intervencionista, i enamorat dels vins blancs de xarel·lo, per aquest motiu, només ha elaborat vins amb aquesta varietat. Tot el treball es realitza segons els paràmetres de l'agricultura biodinàmica.