NOTA DE TAST
Color
Net, límpid i brillant. Color groc palla amb reflexos daurats. Molt agradable a la vista.
AROMA:
Entrada en nas amb bona intensitat i amb una definició clara i directe. Apareix la fruita de pinyol (nectarina i albercoc) que van de la mà amb els tocs més cítrics i frescos on ressalta la pinya. Cal destacar el seu pronunciat caràcter d'herbes aromàtiques (fonoll i romaní). Sobre surten els aromes empireumàtics d'avainillats i petites pinzellades de notes fumades.
GUST:
Entrada en boca amplia i untuosa. Bona estructura on s'harmonitza amb una acidesa d'una elegància única. Via retronasal amb sensacions de fruita tropical i cítriques, on desenvolupen a un final certament sàpid. Llarg i persistent.
MARIDATGE
Plats amb gust, arrossos i peixos al forn, fins i tot carns blanques, gall dindi farcit amb fruits secs o fruites deshidratades, filet de porc amb salsa de ceps i gratinat de patates, pollastre al forn amb tomàquets, cebes de Figueres.
Per realçar el sabor d'aquest vi suggerim servir entre 8° C a 10° C i beure-ho en copa àmplia per afavorir l'oxigenació i així la seva expressivitat.
ET POT INTERESSAR
"Gramona treballa les seves terres ininterrompudament des de mitjans del segle XIX. Sis generacions d'una família de tradició vitivinícola que durant anys ha treballat amb respecte i passió per la terra i amb un segell de qualitat indiscutible. Fidels a una filosofia sostenible per al nostre entorn, recorrem a l'agricultura biodinàmica per al cultiu de les nostres vinyes i per a l'elaboració dels nostres vins i escumosos"
Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l'equilibri de l'entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos. A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l'ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls
Elaboració:
Després de la recol·lecció manual a la vinya amb caixes de 25 Kg, els raïms passen per taula de selecció. Posteriorment, premsat directe suau (del raïm sencer), sense maceració pel·licular. Decantació del most durant 12 hores. Una vegada net, fermenta en bótes de 300 litres de roure francès, de gra fi i torrat lleuger (1/3 noves, 1/3 d’un any, 1/3 de dos anys). La fermentació es realitza entre 13ºC i 15ºC en cambra
freda. Finalment es realitza un batonnage periòdicament per aconseguir que les lies estiguin en suspensió aportant equilibri a un vi vertical, expressiu i untuós alhora. Aquest vi respon a un perfil de sauvignon blanc del vell món on l’elegància es fusiona amb la frescor. Es mostra rotund, sense renunciar a una acidesa sostinguda, i amb gran equilibri entre la personalitat de la varietat i el treball amb la fusta, que li aporta estructura i untuositat. Gràcies a la feina conscient en la viticultura, la varietat aconsegueix un òptim nivell de maduresa.
Rápido y seguro! Todo muy bien embalado. Les pregunté via e-mail si tenían stock y me contestaron enseguida. Todo un placer!